Lily Bollinger Award 2019

ARVID NORDQUIST / BOLLINGER

LILY BOLLINGER AWARD 2019

 

Uppdrag

Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger som under flera decennier tävlade på männens villkor om att tillverka världens bästa champagne. Tävlingen uppmärksammar Sveriges kunniga kvinnliga sommelierer som likt Lily Bollinger verkar på en mansdominerad arena.

Uppdraget handlade framför allt om mediebearbetning samt att bjuda in journalister till den högtidliga finalen av Lily Bollinger Award där de bjöds på en fantastisk trerätters lunch. En stor del av uppdraget handlade även om att ta fram ett koncept för tävlingen och lunchen där styling av lokalen samt lunchbordet och dukningen var några av de viktigaste delarna. Stylingen skulle vara enligt Bollingers stilrena manér där vitt står i fokus med inslag av rött och guld.

Tre pressmeddelanden togs fram och distribuerades inför, under och efter tävlingen. Det första gick ut i februari och handlade om att tävlingen hade öppnat. Det andra gick ut i maj där de tre finalisterna tillkännagavs. Det tredje och sista pressmeddelandet distribuerades i anslutning till finalen och tillkännagav vinnaren av Lily Bollinger Award 2019.

Resultat

Räckvidden blev nästan dubbelt så hög som förväntat, och antalet klipp är nästan tre gånger så många. De positiva resultaten tyder på att Lily Bollinger Award har ett högt nyhetsvärde och att journalisterna var mycket intresserade av att skriva om årets tävling.

Casefilm

 

Skrivet av Josefin Ersson
Dela artikeln
4612
2021-03-16

Proffsiga matbilder från PRAT-studion

4482
2020-12-16

Vill du ta del av vårt nyhetsbrev

4494
2020-12-15

Lansering av gröna kök fick stort pressgenomslag