Att skiljas är att dö en smula

Mitt namn är My Fransson och jag studerar till vardags mitt andra år vid Informations- och PR-programmetMittuniversitetet i Sundsvall. Idag däremot, gör jag min sista praktikdag på Prat PR.

I min utbildning ingår tio veckors arbetsplatsförlagd utbildning, eller praktik som det kallas. Under dessa tio veckor har jag som student fått prova på arbetslivet och se hur allt det teoretiska som jag hittills lärt mig i skolbänken fungerar i praktiken.

Det bästa med praktikperioden på Prat PR har varit att jag fått ta del av det vardagliga arbetet på en byrå, har fått en inblick i yrket och en förståelse för vad det innebär att jobba med PR. Under föreläsningar är det svårt att få en korrekt bild av hur arbetet på en PR-byrå verkligen fungerar, medan praktiken tillåter dig att prova på, ”känna och klämma” på arbetsuppgifterna och man kan på så sätt lättare komma underfund med huruvida detta är något man vill hålla på med. Och så här sista dagen på praktiken känns det skönt att kunna konstatera att jag är inne på helt rätt spår – det är PR jag vill syssla med. Jag längtar redan till den dag jag står där med kandidatexamen i handen och får ge mig ut i arbetslivet på riktigt.

Även om jag tycker det är tråkigt att min tid här på Prat PR är slut (det går fort när man har roligt, har någon sagt), ser jag nu fram emot att komma tillbaka till skolbänken och fortsätta samla på mig kunskaper inom det som snart ska komma att bli mitt yrke. Jag säger som en gammal lärare brukade säga ”kunskap gör dig ständigt rik” och jag kommer verkligen uppskatta de kurser som står på mitt schema framöver. Nu när praktiken är slut kommer jag kunna koppla teorier och kursinnehåll till det praktiska arbetet och förstå det viktiga som annars inte tycks lika självklart.

Jag kan inte annat än tacka alla på Prat PR som mottagit mig med öppna armar och gett mig tio lärorika veckor med massor av nya kunskaper, roliga stunder, nya vänskaper och förhoppningar om framtiden som PR-konsult. Det gör lite ont i hjärtat att behöva skiljas från detta fantastiska gäng, men jag är vid gott mod och ser fram emot nästa gång vi stöter på varandra – oavsett om det är i jobbsammanhang eller på en after work någonstans. Det får framtiden utvisa.

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
5970
2023-09-22

Dra nytta av AI-modellen ChatGPT för att optimera ditt PR-arbete

5930
2023-09-14

Beiersdorf väljer Prat PR

5923
2023-09-11

5 sätt till smartare hållbarhetskommunikation