Wines of Germany – Provning av tyska viner

Wines of Germany

Provning av tyska viner

 

Uppdrag

Efter flera år av uppskjutna evenemang var det äntligen dags i april 2022 för en vinprovning där Prat PR bjöd in 19 tyska vinproducenter till Sverige att presenterade en mix av viner och vinstilar från nio olika tyska vinregioner. Sedan 2021 har Prat PR det övergripande ansvaret att marknadsföra tyska viner i syfte att öka importen till Sverige. Tyska viner är trendiga och ligger naturligt nära svenskarna, både inom kultur och geografi och det finns ett ökat intresse för tyska viner.

 

Genomförande

Syftet med branscheventet var att introducera nya vinproducenter till den svenska marknaden och ge dem möjlighet att engagera sig med svenska vinälskare och potentiella affärspartners. Vi vill intressera och inspirera handeln genom att visa upp tyska producenter, för att också öka medvetenheten om tyskt vin i Sverige.

För att locka besökare från hela branschnäringen; sommelierer, importörer, journalister och influencers bokade vi Nationalmuseums restaurang. Eventet var öppet för branschen mellan kl 13.00-18.00 och inleddes och avslutades med en master class under ledning av Anne Krebiehl, Master of Wine, på temat ”Den nya generationen tyska vinmakare”. På plats hade vi ett stort fokus på ekologiska vinproducenter och både klassiska och moderna stilar på vinerna presenterades. Totalt provades det runt 130 olika viner både röda, vita och mousserande SEKT från olika druvor som spätburgunder (pinot noir), riesling, lemberger, grauburgunder och weissburgunder.

 

Resultat

Det blev en riktig succé för alla involverade. Totalt hade vi 131 besökare (jmf med mål 100), varav 41 importörer, 66 sommelierer och 24 journalister/influencers. Master classes blev fullbokade direkt med en väntelista på över 30 personer, till de totalt 40 platserna. Utställarnas (vinproducenternas) omdöme efter eventet var 100% nöjdhet rakt igenom hela eventet. Och flera importörer hittade nya intressanta tyska viner som förhoppningsvis kommer introducera på den svenska marknaden framöver.

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7234
2024-03-08

A fairytale world of skincare

7173
2024-02-16

Skin confidence i 360 för Eucerin

5327
2023-09-22

NIVEA ft Molly Sandén