En dag som praktikant på Prat PR

Från min första dag på Prat PR fick jag höra om torsdagen den 11 oktober då de stora eventen skulle ske. Mejerijätten skulle lansera en pepparskola på ett stort bakevent och ett stort internationellt musikpris skulle delas ut av kungen, samtidigt hade min skola valt det datumet för en obligatorisk programdag. Stressen började krypa sig på; vad skulle jag välja att vara med på? Jag pratade med min kursansvarig i skolan som i princip tvingade mig att vara med på eventen på min praktikplats, kungen skulle trots allt inte komma på vår programdag i skolan.

Tidigt på morgonen möter jag Anna, den andra praktikanten på Prat PR, för att gemensamt ta oss till bakeventet. Hon som är ansvarig för eventet ringer och berättar att deras bil inte startar så de kommer bli sena men att stylisten (ingen aning om hur hon ser ut) står någonstans på mässan och väntar på oss, vi ska hitta henne. Vi letar efter en ensam tjej som ser ut som en stylist. Hon stod precis bredvid oss. Vi hämtar ut våra entrépass, letar upp de som jobbar för vår kund och börja ställa iordning lokalen. Pepparskolan börjar och vi hjälper till att dela ut smakprov. Nu till det bästa…konditorn på eventet har bakat fantastiska bakverk med peppar i som det bjuds på och självklart får vi smaka allt. Så gott!

Innan Anna och jag ska va på nästa event hinner vi gå en sväng på bakmässan. Vi provsmakar choklad och praliner och köper även med oss lite gott, sen börjar vi få bråttom så vi springer till pendeltåget och hoppar på. Efter tre stationer inser vi att vi åkt åt fel håll och har hamnat i Trångsund. Av tåget och på nästa som går tillbaka mot stan. Nu blev det visst väldigt bråttom. Vi hoppar av centralen och springer över Sergels Torg där Prat har ett event för en annan kund. Vi vinkar och springer vidare till Kungliga Operan.

Väl där fick vi våra passerkort och det var dags att börja jobba. Vår uppgift var att möta alla gäster i entrén och ta foto på deras biljetter. Så spännande event att få vara med på. Alla gäster var väldigt finklädda i långklänningar och kostym (utom ett par som kom i träningskläder). När hallen var tömd på folk var det dags för kungen och drottningen att komma. Även om man inte är så intresserad av kungligheter är det svårt att inte ryckas med i stämningen. När ceremonin är klar är det dags att dela ut chokladpraliner till alla gästerna. Anna får dela ut till Stefan Löfven och hans fru, hon passar samtidigt på att ta en bild som gör vår kollega (som älskar Stefan Löfven) avundsjuk. Eventet är slut och vi är klara för dagen. Vilken rolig dag, detta firas med ett glas bubbel på närmsta bar!

/Therese Fredriksson

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!