En hälsning från vår praktikant Ebba

En hälsning från vår praktikant Ebba

 
Ebba studerar till Webbkommunikatör - sociala medier på Medieinstitutet i Stockholm och befinner sig i slutet av sin praktik på Prat PR som varat i snart 10 veckor. Här berättar hon om sina erfarenheter.
 
En av anledningarna till att jag valde att göra min praktik på just Prat PR var för det goda intrycket jag fick av medarbetarna och med snart 10 veckor bakom mig kan jag intyga att det stämmer! Under min praktik har jag haft en tilldelad handledare, Agnes. Hon har tagit väl hand om mig och funnits där som ett stöd. Hon har sett till att jag alltid haft saker att göra och att uppgifterna gick i linje med det jag ville lära mig. Medarbetarna är varma, snälla och inkluderande människor. Det är mycket enkelt att trivas här!

 

Jag har främst arbetat med kunderna Eucerin och GUM, där jag varit en del av teamet, inkluderats i möten samt det dagliga arbetet. Mina arbetsuppgifter har varit att skriva copy, göra medielistor, research,
bevakning, hitta profiler, ta fram utskick och skapa en content calender. Då jag inte hade arbetat på PR-byrå innan har jag nu fått en bra inblick hur det fungerar och vad det innebär. 

 
 
Eucerin lanserade ett nytt serum och en digitalpressfrukost hölls. Jag hjälpte till med utskicken som gick ut till journalister och influencers, i form av copy, layout och att packa produkterna. Under pressträffen var jag med och lyssnade vilket var kul och intressant!
 
 
 
Jag och Filippa som var praktikant samtidigt som mig fick ett eget Halloween-uppdrag att rodda, med stöd och handledning av projektledare. Vi fick tillsammans köpa in rekvisita, skriva och skicka pitchmail och sedan skapa ett utskick som skickades ut till utvalda influencers. Vi avslutade det hela med att skriva en rapport till kund.
 
En dag spenderade jag på en julfotografering för Foodmarks varumärke Rydbergs. Jag hade ansvar för rekvisitan och var sedan med på plats för hjälpa till där det behövdes. Det var väldigt roligt och mycket lärorikt att få se hur en byrå jobbar med produktion tillsammans med fotograf och kund.
 
 
 
För att sammanfatta det hela vill jag säga att jag är mycket nöjd med min praktikperiod! Jag har fått med mig massvis med nya kunskaper inför mitt framtida arbetsliv. Medarbetarna på Prat PR har högt förtroende för sina praktikanter och du får chansen att ta mycket eget ansvar.
 
Jag kan verkligen varmt rekommendera andra att också göra sin praktik här!
 
/Ebba
Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!