Facebook lockar med delade album

Nu finns det möjlighet att dela ett fotoalbum med 50 andra användare på Facebook.  Samtliga användare som delar albumet kan dela med sig av upp till 200 bilder var. Än så länge gäller uppdateringen endast privatpersoner, vilket betyder att funktionen inte är tillgänglig för sidor och grupper. Personligen tycker jag att uppdateringen hade varit bra för företag som hade kunnat skapa album specifikt för olika aktiviteter, till exempel ett event, och därmed låtit alla deltagare samla sina foton från eventet i albumet. Enkelt och smidigt. Det återstår dock att se när uppdateringen även kommer att omfatta sidor och grupper.

Photo credits: Mashable Facebook-shared-photo-albums Photo credits: Mashable

Men att dela album har givetvis många fördelar för privatpersoner. Själv har jag många gånger glömt att ta med mig kameran vid olika tillfällen och förlitat mig på att mina vänner istället skickar bilder till mig. Det har nästan alltid slutat med att jag bara får en eller två bilder eftersom många tycker att det är tidskrävande att maila mer än ett foto. Med den nya funktionen kan man skapa en mapp för varje tillfälle där alla kan ladda upp sina bilder. Det gör att varje person enkelt får tillgång till bilderna utan att behöva tjata till sig bilder från sina vänner.

Jag tycker även att det är ett bra sätt för Facebook att locka privatpersoner till att vara mer aktiva då många numera använder Instagram för att visa upp sina bilder. Att dela ett album gör uppladdning av foton lite roligare. Good job Facebook!

Skrivet av Michelle Güngören, praktikant på Prat PR i Göteborg.

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med