Fitness och finess

En så kallad smart watchFysisk träning är inget nytt fenomen, mycket tyder på att människan tränat sedan stenåldern. När det begav sig så var den huvudsakliga orsaken till träning att helt enkelt bli bättre. Vi tränade för att bli snabbare, starkare och för att bli bättre jägare. I det moderna samhället är det färre människor som tränar med mål att bli bättre på en specifik aktivitet, träning är för många helt enkelt ett måste för att hålla sig friska och alerta.

Precis som allt annat går träning i trender, och det senaste seklet har bjudit på spännande varianter som stretchning, pilates, aerobics, zumba och jogging. Träningsformerna har också samverkat med samhällets rådande skönhetsideal.

Idag är träningsformerna så många att det kan vara en utmaning att följa vilka trender som är på tapeten, därför är det praktiskt att Universitet som American College of Sports Medicine bedriver forskning inom ämnet vilket omvandlats till en behändig lista som beskriver västvärldens favoritträning. Under 2016 spås dessa tre träningstrender vara allra störst:

  • Bärbar teknologi: Fitness-armband, smartklockor, pulsklockor, GPS-teknologi kommer användas i allt högre utsträckning.
  • Minimalistisk träning: Styrketräning med kroppen som enda redskap gör att fler har både råd och tid till träning.
  • Högintensivträning: Effektivare träning på kortare tid.

2016 verkar alltså bli året när vi tar kontroll över vår träning i högre utsträckning. Dels vill vi att träningen ska vara lättillgänglig utan alla krångliga redskap och att den ska vara effektiv att genomföra rent tidsmässigt. Teknologin som fitness-armband erbjuder är ingen nyhet, men ett steg i riktningen att individanpassa, optimera och effektivisera vår träning och livsstil för det ultimata måendet. I kombination med tjänster som Vitamin Manager, ett slags IOT bland kosttillskott som gör det möjligt för oss att skräddarsy våra näringsintag, får vi redskapen att kontrollera allt fler aspekter av vår hälsa.

Josefin Holmqvist, Praktikant Prat PR

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!