Företagande i en föränderlig värld

I förra veckan var jag på en inspirationsdag om framtidens trender, pr, kommunikation och möjligheter med den digitala utvecklingen. Dagen arrangerades av Företagarna och Berghs School of Communication i samarbete med Google.

Upplägget var ”Bootcamp – för växande företag i en digital värld” och en av talarna Per Schlingmann, idag föreläsare och författare, inspirerade oss genom att prata om framtidens ledarskap och företagande i en föränderlig värld.

Han pratade om en ny världsordning som håller på att växa fram. Och att det är kvinnorna som går i bräschen – det är de som dominerar inom högre utbildning, det är de som utgör störst andel av ensamhushåll i städerna och unga kvinnor tjänar idag mer än unga män i amerikanska och brittiska storstäder. Och han pratade om staden, om jämställdhet och mångfald. Det som präglar staden är människor och tolerans. Människor kommer från olika ställen med olika bakgrunder och samlas i staden. Det är därför idag som en riktig stockholmare, är en inflyttad stockholmare.

Per höll en liknande föreläsning ihop med Kjell A Nordström när deras bok Urban Express lanserades. Se här ett kort utdrag från den föreläsningen:

Skärmavbild 2014-11-25 kl. 23.53.38

Samhällen, företag och organisationer står inför spännande förändringar i och med globalisering, värderingsstyrning och betydande förändringar i konsumtionsbeteenden. ”Man får gå tillbaka till industrialiseringen på 1800-talet för att hitta motsvarande utveckling som den vi upplever idag. Då var det fattigdom och ny teknik som drev på”, säger Per Schlingmann och fortsätter: ”Idag är det GUD”.

Det nya är GUD. Det nya är GUD.

GUD står för globalisering, urbanisering och digitalisering. Den nya tidens utveckling som kommer att påverka oss alla. Föreläsningen avslutades med uppmaningen ”Stå Aldrig Still” (titeln på en tidigare bok). Det fick mig att inse: världen står inte still utan den förändras – och det är snabbt. Och vi som företagare måste förändras med den för att hänga med. Vi måste våga ompröva våra sanningar och ha mod att gå nya vägar för att lyckas och för att bli framgångsrika.

Slutligen måste jag tillägga: Har du inte varit på Googles kontor i Stockholm så ta dig dit.  

IMG_2276Matsalen är helt fantastisk – där serveras frukost och lunch med en enorm efterrättsbuffé (och godishörna där man kan ta vad man vill) varje dag. In till lunchrummet kommer du, men ut då måste du ha passerkort.

Interiören på väggarna i Google kontor gav olika budskap, en del mer kryptiska än andra, men det kändes inspirerande. Tack Google, Företagarna, Berghs School of Communication, Youtube, Tictail och Wrapp för en inspirerande dag.

 

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!