GLASSIGT

När jag var liten spenderade jag mina sommarlov i farmors och farfars sommarstuga belägen i Västerviks skärgård. Där pysslade jag med det mesta som hör sommarlovet till, ni vet, fånga maneter med håv, gräva upp mask till fisketuren, cykla på farliga stigar i skogen etc. etc. En av höjdpunkterna under dessa veckor var dock av helt annan karaktär – nämligen att få hoppa in i den vita Volvon och åka in till ”city” med farmor bakom ratten och farfar (utan körkort) som kartläsare bredvid.

Vad var det då som lockade inne ”city”? Ordet stavas MJUKGLASS. Ovanför Hemköp i den lilla pittoreska staden Västervik låg nämligen ett konditori som serverade den underbaraste, godaste, gudomligaste mjukglass ni kan tänka er. Och inte nog med det – glassen serverades i en bägare föreställande en blå elefant. Lyckan var total. Jag glömmer aldrig de där somrarna och den där mjukglassen..

Nog om det. År 2013 är här och till min (och alla andra mjukglassjunkies glädje) har Arla lanserat mjukglass för hemmabruk! Det har ni väl inte missat? Mjukglassen är gjord på färsk grädde och finns i de klassiska smakerna; choklad, vanilj, och jordgubb. Vispa, frys, vispa och sen är det klart. Svårare än så är det inte. Någon som testat?

Arla Koket mjukglass2

Vi på Prat har under våren jobbat med olika PR-aktiviteter kring denna lansering. För några veckor sedan bjöd vi in bloggare och deras familjer till ett mjukglasskalas där alla fick göra sin alldeles egna mjukglass. Här, här och här kan ni läsa vad bloggerskorna Jenny, Britta och Towe tyckte om kalaset! Och vill ni läsa mer om Arlas mjukglass eller är intresserade av recept på smarriga toppings, klicka här så kommer ni till Arlas hemsida.

_DSF4565

_DSF4567

_DSF4560

Ha en glassig sommar allesamman, för det ska jag ha!

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!

7071
2024-01-19

Prats medieskola – så hanterar du intervjuer på ett tryggt sätt!

5993
2024-01-08

Praktikant-Moa: Variationen har varit rolig och lärorik