Hej från praktikanten!

Jag heter Fredrik och är ny praktikant här på Prat PR i Stockholm. Min första dag här var i måndags förra veckan, så är nu inne på min andra praktikvecka och kör därför ett premiärinlägg här på bloggen.  Jag fortsätter här på Prat fram till den 1 juni så jag kommer alltså vara med under hela vårterminen, vilket ska bli oerhört roligt.

Men så, vem är jag då?

Jag är 22 år och läser just nu den sista terminen på kandidatprogrammet i Marknadskommunikation och IT vid Stockholms Universitet. tills våren kommer jag vara färdigpluggad och ta en kandidatexamen inom reklam och pr. Efter att ha pluggat i snart tre år är jag väldigt sugen på att börja jobba på ”riktigt” med något som matchar min utbildning och därför valde jag att söka praktik hos Prat. Jag tror att jag kommer kunna skaffa erfarenhet och en framtida bra referens för att i framtiden kunna jobba med någon kommunikation på ett effektivt och kreativt sätt.

Efter att ha praktiserat i snart två veckor har jag fått testa på lite allt möjligt, allt ifrån att göra research kring varumärken/produkter, översätta presstexter, till mer praktiska saker som att sortera pressklipp och packa goodiebags. Det är varierande och kul har varit ett bra sätt att få en inblick i hur arbetet kring pr ser ut och vilka verktyg som är effektiva att använda sig av.

Idag var jag på ett bloggevent som Prat PR anordnade på Hotell Clarion Sign i Stockholm, där varumärket Veets nya produktlinje för hudvård och hårborttagning presenterades. På plats var olika bloggare och det bjöds på pressfrukost och intressanta seminarier om hårborttagning. Det var mycket intressant och lärorikt att vara med och kanske ses vi nästa gång?

/Fredrik Claesson, praktikant i skönhets- och hälsoteamet

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
5970
2023-09-22

Dra nytta av AI-modellen ChatGPT för att optimera ditt PR-arbete

5930
2023-09-14

Beiersdorf väljer Prat PR

5923
2023-09-11

5 sätt till smartare hållbarhetskommunikation