Koppla av, koppla ner, koppla ur!

När man gick på semester för 10 år sedan lämnade man kvar datorn på jobbet, man hade ingen smartphone att kolla mail i och semestermeddelandet var påsatt på telefonen. Och det var inte länge sedan… Nu blir jag förvånad när ett företag säger att de stänger ner i 4 veckor och inte går att få tag på under tiden. Modigt. Coolt. Och klokt!

Visst, jag kommer att kolla mailen ibland och jag har med mig datorn ifall ifall, men jag kommer inte att fylla hjärnan med jobbtankar eller vara speciellt uppkopplad. Hjärnan ska få koppla ur i några veckor…

Kan jag ändå inte låta bli att fingra på min mobil, hoppas jag att det blir för att kolla några användbara appar! Här kommer några favoriter för mig som stannar i Sverige! De flesta finns även för Android.

  • OffMaps  – här kan jag ladda ner kartor offline. Appen berättar också om olika ställen jag befinner mig på.
  • Loppisappen – kan vara kul för alla loppisfantaster i Sverige.
  • Smhi – självklart och jag gillar den bättre än YR – besöks flera gånger om dagen om det regnar ute…
  • Sevärt – visar precis som namnet säger sevärdheter runt om i landet. Den berättar också vad som händer den närmaste tiden på olika platser, så man kan styra sin resa efter det om man vill.
  • Badkartan – kan vara bra för att hitta badplatser på nya ställen.
  • Svenska turistföreningen – bra om man är på väg till en ny ort och letar boende. Här kan du boka direkt.
  • ICA:s Grillapp eller någon av alla de andra grillapparna – recept och grilltips!
  • HPePrintCenter.com – för roliga appar med pyssel för stora och små om det blir dåligt väder.
  • Spotify – självklart….
  • Kanske testar om Myggavstötaren funkar eller inte…

Men framför allt ska jag lyssna på Sommar, läsa böcker och umgås – precis som jag gjorde för 10 år sedan… Ha en riktigt skön sommar!

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med