Livsmedelsverkets kostråd för hälsan och miljön

Livsmedelsverket

Den 1 juni 2015, lanserade Livsmedelsverket ett presentationsmaterial kring nya kostråd gällande mat, hälsa och livsstil. Materialet ”Hitta ditt sätt att äta grönare, lagom mycket och röra på dig” är till för dem som arbetar inom hälso- och sjukvården, i skolan, i offentliga måltider eller på andra sätt arbetare med eller pratat om Mat och Hälsa. Jag tycker inte detta bara rör dem som arbetare med dessa frågor i sin profession, utan alla människor är betjänta av goda råd som hjälper till i vardagen.

De flesta vet vad som är bra matvanor, men många har svårt att få till det i praktiken. Därför vill Livsmedelsverket inte bara informera utan även motivera, med hjälp av inspiration och konkreta tips. Man kan äta nyttigt på många sätt, det handlar om att hitta sitt sätt. För folkhälsan verkar det spela större roll om de som äter sämst ändrar sina matvanor lite i rätt riktning än att de som redan äter ganska bra äter ännu bättre.

Broschyren finns här: http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/matvanor-halsa-miljo/kostrad-matvanor/vuxna/kostraed_webb.pdf?id=7675

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7335
2024-06-20

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper