Mest intressant just nu – Saltå Kvarn vs. COOP

Ett kort tips om en mycket intressant disussion på twitter.

Bakgrund: COOP vill att Saltå Kvarn sänker priserna på sina produkter. Saltå Kvarn vägrar. Dispyten är igång. Detta är inget ovanligt. Prisdiskussioner är vanligt förekommande mellan återförsäljare och producenter. Men, det intressanta och ovanliga är att Saltå Kvarn, som sedan länge är kända för sitt engagemang på webben genom Johan Unungers blogg, twitter etc. pressar COOP i alla sina kanaler.

Johan Ununger började så här

salta-coop-1

Inlägget plockades upp av Foodwire, där Stellan Löfving frågar om han får citera Johan Ununger ang. detta. Det fick han vilket ledde till att Foodwire kablade ut nyheten. Efter ytterligare tweets från Saltå Kvarn spred sig allt snabbt. Den retweetades av många, både med sympatier och ifrågasättanden men med en övervägande majoritet av sympatier.

Intressant på många sätt, inte minst eftersom det visar på att den transparens och öppenhet som Saltå Kvarn arbetar efter väcker intresse. Transparens är ett ord på allas läppar, men för att väcka Saltå Kvarns agerande ska väcka sådana reaktioner kan det idag inte finnas många som lever som de lär!

Det får mig även att undra vad COOP är rädda för? De flesta borde veta om att de stora kedjorna vill pressa priser för att sälja mer. De flesta borde även veta om att det i fall av prisdiskussioner inte alltid finns koncensus mellan parterna. Varför svara de inte (vilket de inte gjort i skrivande stund). I alla, nåja, i nästan, alla fall är det bättre att visa att man lyssnar, vet vad som sker och svarar än att trycka huvudet i sanden.

Det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen.

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!