"Mina 5 bästa ögonblick som praktikant"

Fem tillfällen jag alltid kommer minnas från min praktik på Prat

Även om jag så klart kommer minnas vardagen, människorna och helheten är det några tillfällen jag kommer minnas lite extra:

1. När jag pratade med de två härliga, glada tjejerna som intervjuade mig försvann snabbt den där otrevliga känslan av att detta var två personer som skulle bedöma mig. Intervjufrågor och svar varvades med skratt, och det kändes nästan som att sitta och prata med två gamla vänner. Höjdpunkten var nog ändå när jag fick frågan “Har du bra koll på sociala medier?” och jag svarade “Nja, jag försöker faktiskt dra ner på det!”. Ärlighet varar längst, eller? Nu är jag ju här i alla fall!

2. Segerdansen i mitt lilla studentrum i Örebro när det plingade till i inkorgen och jag såg att jag hade fått platsen. Den varade i ungefär en minut och kan bäst beskrivas som zumba med ordentligt vevande armar och inslag av twerk.

3. Uppstartsmötet med ett relativt nystartat livsmedelsföretag. Dels för att det var lärorikt för mig att få insikt i hur ett första möte med en ny kund går till, men också för att grundarna var otroligt drivna och inspirerande människor. Det var ett möte späckat med information om hur de startat sitt företag utifrån en C-uppsats utan budget fram till var de är idag och vart de vill härnäst. Sådana människor tror jag man behöver träffa på då och då. De får en att känna att allt är möjligt om man är envis.

4. Prat arrangerade en pressfrukost för ett ledande mejeriföretag, och jag skulle hjälpa till. Självklart skulle det serveras mjölk, och tanken var att mjölkpaketen skulle vara placerade i hinkar med isbitar i botten. Dessa hinkar skulle stå utplacerade på borden så att journalisterna själva kunde hälla mjölk i sitt kaffe. Jag hade missförstått upplägget och trodde att mjölken skulle hällas direkt i hinkarna. Jag tyckte visserligen att det verkade lite märkligt, men kanske var det någon slags känsla av bondgård man ville skapa? Som tur var frågade jag om vi inte skulle rengöra hinkarna ordentligt innan vi hällde i mjölken. Missförståndet uppdagades. Vad kan man lära av detta? Fråga hellre en gång för mycket…

5. Alla de gånger medarbetarna på Prat har fått oss praktikanter att känna oss uppskattade och inkluderade. De behandlar oss som kollegor och vänner, och inte som de färskingar vi må vara. Alla kan nog intyga att de personer man arbetar med har stor betydelse för hur vardagen känns, och kollegorna på Prat är varma, prestigelösa och kreativa människor som är fantastiskt duktiga på det de gör.

Nu är det dags att hämta morgonens andra kopp kaffe innan jag börjar beta av dagens to-do-list. Klockan närmar sig 8.30 och kollegorna börjar komma in en efter en. Det öppna kontorslandskapet skapar ett behagligt sorl och gör det enkelt att få in lite uppiggande småprat mellan arbetsuppgifterna. För dig som söker en praktikplats där du får lära dig PR-yrkets olika delar gradvis med stöd och handledning av kompetenta och härliga medarbetare: sök till Prat!

Anna Hjukström

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!