Nu erbjuder vi praktikplatser till våren 2020

Vilka är vi? Vi är Prat PR – en kreativ PR- och kommunikationsbyrå i Stockholm med 17 anställda. Vi är specialiserade inom mat, hälsa och livsstil – främst inom varumärkesbyggande PR, strategisk kommunikation, digitala medier och corporate communications, nominerade och guldvinnare i EMEA Sabre Awards. På kundlistan finns många starka och välkända varumärken som Arla, NIVEA, Dyson och Eucerin.

Som praktikant får du möjligheten att involveras i byråns olika kunduppdrag med handledning av en konsult. I din roll får du lära dig back-office-arbetet i kunduppdragen – research, kundernas medielistor, pressklippsrapporter samt aktivt bevaka kundens omvärld. Du får chansen att delta vid interna kreativa idémöten, hantera externa kontakter i form av olika leverantörer, journalister, influencers, inköp av material etc. Gradvis lär du dig PR-yrkets olika uppgifter med stöd och handledning av juniorkonsulter och projektledare.

Som praktikant på Prat PR bör du vara nyfiken, full av lust att lära dig PR-yrket från grunden, vara stresstålig och en problemlösare. Det är nyttigt att ha ett brinnande intresse för traditionella- och sociala medier och du bör vara inställd på att dina arbetsuppgifter kan variera i allt från att arbeta med texter som pressinbjudningar till att assistera på ett event. Du läser en pågående utbildning inom PR, kommunikation, marknadsföring, sociala medier, samhällsvetenskap eller liknande.

Skicka in din ansökan i form av ett CV samt en kortare presentation av dig själv till praktik@prat.se.

Grundläggande förutsättning är en heltid på minst 10 veckor. Nämn även vilka datum som praktikperioden avser.

Praktikplatsen är i Stockholm.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Skrivet av Josefin Ersson
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!