Nyheter från vår Prat-frukost ”The Snapchat Edition”

Prat-frukost ”The Snapchat Edition”

Visste du att det inte enbart är unga användare på Snapchat utan hälften av de som befinner sig där är över 25 år? Nyligen bjöd Prat PR tillsammans med Snapchats Sverigechef Emma Lundgren in till en frukostföreläsning – som snabbt blev fullsatt.

Trots att Snapchat har funnits i åtta år är det många varumärken som fortfarande känner sig osäkra på när man ska använda appen i sin marknadsföring och på vilket sätt. Snapchat skapades ursprungligen fram för att göra det roligt och enkelt för vänner att kommunicera. I dag har appen kommit att bli så mycket mer än en självklar kommunikationskanal för många.

Plattformen bjuder in till interaktion genom otaliga linser, filter, spel och andra intresseväckande möjligheter vilket uppmuntrar dess användare till att spendera tid och utforska dess otaliga funktioner. Nu mer än någonsin har det därför kommit att bli en högt intressant plattform för företag att befinna sig på.

Användare kan med företags filter testa höstens nya accessoarer med hjälp av linsfunktioner, de kan bygga sitt drömkök med hjälp av AR och spela spel där resultaten sedan delas med vänner och där de uppmuntrar varandra till att fortsätta använda och leka med företagens funktioner. Varumärken och produkter frontas och delas bland nära och kära, människor som inspireras av varandra. De kreativa möjligheterna är nästintill oändliga och Snapchat fortsätter konstant att utveckla och utöka vad som går att göra på plattformen.

Emmas föreläsning bjöd inte bara på ögonöppnande kommunikationsmöjligheter utan även nyheter och inspiration till hur företag kan använda sig av Snapchat för att nå sin målgrupp. Bland annat är det möjligt för såväl privatpersoner som företag att utveckla egna filter och linser genom Snapchats egna kreativa verktyg, helt gratis. Något som många kanske inte är medvetna om men som skapar oändligt många roliga möjligheter.

Vill du veta mer om Snapchat och om plattformen skulle kunna ingå i er kommunikation? På Prat PR utgår vi alltid från målgruppsanalyser och verksamhetsmål och sätter upp tydliga målsättningar för alla uppdrag vi tar oss an. Om Snapchat passar er kan vi hjälpa er med både strategi, innehållsproduktion och mätning. Släng iväg ett mejl till vår Social media specialist Adam på adam.chaszczynski@prat.se så berättar vi mer!

 

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med