Prat PR söker rutinerad Kundansvarig PR-konsult

Prat PR söker rutinerad Kundansvarig PR-konsult


Är du en rutinerad konsult med stor erfarenhet av att driva och utveckla kunduppdrag inom PR- och marknadskommunikation? Vill du jobba med några av Sveriges roligaste konsumentvarumärken inom mat, hälsa och livsstil? Då kan Prat PR vara byrån för dig!

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som kundansvarig på PR- eller kommunikationsbyrå. Du är van vid att leda dina team i det dagliga arbetet samtidigt som du utvecklar effektiva kommunikationsplaner för kundernas räkning och arbetar säljande i både befintliga och nya kunduppdrag. Du har budget- och säljansvar och rapporterar till byråns ledning. Kundvård och kvalitetssäkring är A och O och du drivs av att bygga långsiktiga kundrelationer och få kunderna att må bra.

PR-hantverket sitter i ryggmärgen och du vet vad som krävs för att leverera vinnande koncept för kundernas räkning. Du har ett strategiskt tänk och förmåga att använda din kunskap om kundernas bransch och dagens medielandskap för att skapa effektiv kommunikation – och nya affärer för byrån. Du har bra kunskap om hur sociala kanaler fungerar och att det är en viktig del för kundens kommunikation. Du använder dig av byråns kompetenser och ditt starka nätverk för att på bästa sätt lösa kundens utmaningar.

Affärsmässighet, goda ledaregenskaper samt en vass strategisk och kreativ förmåga värderas högt. Vi arbetar med såväl lokala som internationella uppdrag och flytande svenska och engelska är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Tidigare erfarenhet av kunder inom skönhet, mat och hälsa är meriterande.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Utveckla och presentera PR- och kommunikationsplaner och strategier
  • Leda säljarbetet och pitcher i befintliga och nya uppdrag
  • Strategisk rådgivning mot kund
  • Utveckla årsavtal och kontrakt
  • Ansvara för budget och följ upp mot kund och internt
  • Bemanna och beläggningsplanera för dina team
  • Handledning och coachning av juniora medarbetare
  • Leda workshops och andra möten mot kund och internt
  • Sätta mål och ramar för mätning, och ansvara för resultaten mot kund och internt
  • Kvalitetssäkring, t.ex. korrläsning av material

Hos oss arbetar du i team med projektledare, juniorkonsulter, planners, specialister inom digitalt samt AD för att erbjuda våra kunder de bästa leveranserna.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper i Keynote och Office-paketet.

Tjänsten är heltid och baserad i Stockholm.

Om oss
Prat PR är en passionerat nyfiken byrå som kombinerar insikt, kreativitet och bred kommunikationskompetens med specialistkunskap inom mat, hälsa och livsstil (glada kollegor, gaming-kvällar, beauty-snack, hälsoresor, måndagsmöten och excelrapporter ingår också i vår vardag). Genom att hela tiden utforska och lära oss mer om vår omvärld skapar vi kommunikation som hjälper våra kunder att förtjäna konsumenters uppmärksamhet oavsett kanal.

Vi arbetar med ledande varumärken som Arla, KRAV, Kvik, NIVEA, Eucerin och Hjärt-Lungfonden.

Ansök idag!

Skicka din ansökan till jobb@prat.se, senast den 6 september 2019. Intervjuer sker löpande.  

Prat PR arbetar aktivt för att skapa en hållbar arbetsplats, både för medarbetare och miljön. Vi ser det som självklart att verka för jämställdhet och ha ett inkluderande arbetsklimat som ger möjlighet till utveckling och där alla kan bidra fullt ut med sina olika erfarenheter och bakgrunder. Kompetensutveckling prioriteras, bland annat genom ett dedikerat handledarprogram och regelbundna utbildningstillfällen. Vi beaktar miljöpåverkan inte bara i vår egen verksamhet utan också vid inköp av produkter och tjänster och när vi anlitar underleverantörer.

Skrivet av Agnes Westberg
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med