PR undersökning – så kan du skapa nyheter om ditt företag!

PR undersökning – så kan du skapa nyheter om ditt företag! 

 

Undersökningar är ett effektivt sätt att nå ut brett i media. Journalister uppskattar ny statistik som visar förändringar eller trender, och undersökningsresultat kan användas till pressmeddelanden, debattartiklar, digitalt content och mycket mer. Här är fem tips för att få till en bra PR-undersökning.

 1. Välj en proffsig partner!
  Det är viktigt att samarbeta med ett undersökningsföretag som kan sin sak och tar fram representativa undersökningar. De erbjuder ofta stöttning med allt från frågeformuleringar till svarsalternativ under processens gång.
 2. Ställ frågor efter de svar du vill ha 
  Börja med att fundera på vilka rubriker du vill ha. Vilka frågor behöver du då ställa? Tänk på att hålla frågorna så enkla som möjligt så att respondenten förstår din fråga. Låt gärna någon annan prova att svara på dem innan du skickar in dem till undersökningsföretaget.
 3. Häng upp undersökningen på ett aktuellt ämne
  Media tenderar att uppskatta statistik som anspelar på ett aktuellt ämne eller högtid – fundera hur din undersökning kommer att vara relevant för media.
 4. Bryt ner resultaten 
  Ett sätt att öka möjligheten till publicitet är att bryta ner resultatet på exempelvis geografi, ålder eller kön. Genom att göra så skapar du nya vinklar och kan bearbeta olika typer av media.
 5. Tänk på presentationen
  Presentera och paketera gärna resultatet snyggt, t ex med infografer och video. Var också frikostig med ”extramaterial” och gör allt underlag tillgängligt.
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med