Praktik på PR-byrå

I min praktikansökan till Prat PR stod det att ”jag ser min praktik som en chans och en möjlighet att få en inblick i en bransch som jag är nyfiken på”.

När jag hittade Prat PR fångades jag av vad de erbjöd sina praktikanter. Skriva pressmaterial, involveras i kunduppdrag, vara med på medieträning, hjälpa till med event och sakta men säkert lära sig grunderna inom PR-yrket. Alla dessa saker, och så mycket mer, har jag fått göra under mina tio veckor på Prat PR.

Det är svårt att säga vad som varit roligast under min praktik. Det skulle kunna vara de härliga pingispauserna under lunchen, de kreativa labben eller medieträningen jag var med på. Det skulle också kunna vara alla medielistor jag grottat ner mig i, de kreativa utskicken eller att rodda med event. Det är omöjligt för mig att välja ut en specifik sak!

Mina tips till dig som snart ska ha praktik är att vara nyfiken, initiativtagande och ställa frågor. Det är helt normalt att känna sig osäker eller känna att man ”inte kan någonting”. Som tur är har du ett helt arbetsliv på dig att lära dig.

Så, har jag fått en inblick i branschen? Jag skulle vilja dra det längre än så, jag har fått mersmak för branschen.

/Josefin Ersson

PS: Söker du praktik? Hör av dig till oss! praktik@prat.se

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med