Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

När det var dags för mig att söka praktik toppade Prat PR listan på potentiella platser. Som utbildad och arbetserfaren konditor var det framför allt Prats tidigare uppdrag för Arla, KitchenAid och Svenska Kocklandslaget som fångade min uppmärksamhet. Deras tonalitet skrek lekfullhet och gjorde mig både inspirerad och nyfiken. Det kändes som ett självklart val att det var just här jag skulle lära mig PR-yrket.

Jag minns hur jag klev in på kontoret med en stor entusiasm och nyfikenhet min första dag på praktiken. Äntligen skulle jag få lära mig yrket på plats. Efter ett otroligt varmt välkomnande och med en blombukett i handen försvann all nervositet och redan första dagen fick jag känslan att det här nog skulle bli 10 fantastiska veckor.


Produktfotografering för Eucerin i studion

Och fantastiskt blev det. Som konditor är jag van vid ett högt tempo och att ha många bollar i luften. Vilket var tur det. Redan min första vecka fick jag lära mig allt om researcharbete och omvärldsbevakning, skapa grafiskt innehåll till utskick, skriva pressmeddelande och fota i studion. Jag förstod tidigt att ingen dag skulle vara den andra lik och datorns anteckningar blev snabbt min bästa vän för att hålla koll på alla ”to do:es” och deadlines.

Jag har verkligen fått en fördjupad förståelse för allt grovjobb och researcharbete som ligger bakom varje projekt och minsta lilla utskick. Det var framför allt roligt att få vara delaktig i Eucerins solutskick. Redan under min första praktikvecka arbetade jag fram en informerade note som jag sedan tio veckor senare utskriven och klar fick packa ner i 20 härliga kit. Ett ”full circle”-moment av att ha varit med från idé till fullföljt projekt.


Solutskick för Eucerin

Jag har även haft turen att få vara med på ett Foot of Africa-event. Det om något lärde mig hur mycket arbete som ligger bakom det vi ser i våra flöden – från val av location till minsta vikt servett.


Event för Foot of Africa

Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag. Jag har lärt mig så otroligt mycket både socialt, kreativt och färdighetsmässigt. Jag har känt mig sedd, uppskattad och trygg sedan dag ett och är det något jag verkligen vill berömma Prat PR för är det just det. Jag lämnar med en helt ny förståelse för hur branschen fungerar och en ännu större övertygelse om att det är det här jag vill arbeta med.

Vill också rikta ett extra tack till Matilda V som varit en grym handledare från första mailkontakt till sista exitmöte. Tusen tusen tack!

/Praktikant-Amanda

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med