Praktikant-Cecilia: Prat PR har lagt ribban högt

Praktikant-Cecilia: Prat PR har lagt ribban högt

I skrivande stund är jag inne på min sista vecka här på Prat PR. I början av november 2022 välkomnades jag med öppna armar på praktikens första dag. Redan då sa magkänslan mig att jag hade hittat rätt. 

Så tidigt som första veckan blev det fullt ös. Andra dagen på praktiken fick jag hänga med till fotostudion där jag och Matilda på Prat PR iscensatte Eucerins digitala julkalender. Det var, minst sagt, pilligt och krävde mycket tålamod men naturligtvis blev resultatet över all förväntan!

Samma vecka fick jag även chansen att delta på Stockholm Food & Wine mässan i Älvsjö för en annan kund - Wines Of Germany! Här introducerade vi besökarna till flera nya tyska viner som lanserats på den svenska marknaden. På mässans första dag höll vi i en vinprovning med Alf Tumble. Innan årets slut medverkade jag även på två till vinprovningar som hölls av Emma Ziemann och Anders Melldén. Två mycket uppskattade pressträffar!

Under min praktik har jag jobbat lite extra med teamet bakom Eucerin, där jag fått en djup förståelse för det stora arbetet bakom kampanjer och event. Jag har tagit fram research, skrivit rapporter, brainstormat koncept, skapat influencerlistor, ansvarat för kreativa utskick och medverkat på event. Det har varit en stor variation av uppgifter som visat mig byråvärlden och PR-yrket. 

Nyttigast av allt var nog att uppleva hur en arbetsplats bör vara och Prat har lagt ribban högt. Jag har fått uppleva hjärtligt teamwork och fått befinna mig bland kollegor som inspirerat och motiverat mig dagligen. Ett stort tack till Viktoria som tog sig an rollen som min handledare, du är en riktig stjärna! 

Jag kan varmt rekommendera Prat PR om du är sugen att kika bakom kulisserna inom PR-yrket!

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7335
2024-06-20

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper