Praktikant-Jacob: En grym praktikplats!

Praktikant-Jacob: En grym praktikplats!

 
10 veckor har gått sedan Praktikant-Jacob klev in på kontoret på Tulegatan – här berättar han om veckorna som gått, ansvar och utmaningar. En tid som gått i rasande tempo.

För ungefär tio veckor sedan så gjorde jag min första dag som praktiserande juniorkonsult på Prat PR. Det känns som en evighet sedan som jag första dagen klev in här på kontoret utan att veta särskilt mycket om hur det skulle vara att praktisera på en PR-byrå. Samtidigt känns det som att praktiken har gått sjukt fort och att jag faktiskt inte kan förstå att det redan har gått tio veckor då tiden bara har rusat förbi i takt med alla de roliga projekt jag har fått vara involverad i.

Under tiden som praktikant har jag verkligen fått en förståelse för yrket och hur vardagen på en PR-byrå ser ut. Jag har från start känt en stor värme och gemenskap bland de anställda på kontoret; alla har varit så hjälpsamma om man haft några frågor och jag har verkligen känt mig som en i gänget både socialt och i själva arbetet från början. Jag fick direkt ett stort ansvar och kände att jag hade ett förtroende från alla de anställda och även en känsla av oräddhet som kom av att jag kände att det inte gjorde så mycket om något skulle gå fel då jag i sådana fall bara behövde försöka på nytt.

Den ena dagen har verkligen inte varit den andra lik och praktiken har fyllts av arbetsuppgifter som varit både roliga, utmanande och utvecklande. Arbetsuppgifterna har varit alltifrån att jag hittat relevanta journalistkontakter till medielistor, mediebevakat sociala medier och print, planerat inför olika event och utskick och även producerat koncept till byråns kunder. Bland det roligaste jag gjorde under praktiken var att jag fick medverka och planera inför två event; en livesändning och en presslunch. Förberedelserna var väldigt roliga då jag verkligen fick se vad det hårda jobbet man lagt ner resulterade i och att man fick vara med på något externt som byrån anordnade vilket man heller inte gjort under pandemin.

En annan stor del av min praktik har varit att planera, koordinera och ta fram förslag på olika kreativa utskick. Under en period i mitten av praktiken var det väldigt intensivt och många bud som skulle skickas i samma vecka. Där och då var det lite kämpigt, men resultatet när buden var klara och hade skickats i väg var fantastiskt skönt.

Jag hade nöjet att vara praktikant samtidigt som två andra stjärnor, Matilda & Josefin. Vi blev ett tight gäng som höll ihop och hjälpte varandra väldigt mycket under de 10 veckorna vi hade tillsammans. Att jag hade Matilda och Josefin direkt från start under praktiken var en stor trygghet och även väldigt roligt att lära känna och kunna dela sina erfarenheter med dem.

Avslutningsvis vill jag även passa på att hylla den fina stämningen på kontoret då det är en väldigt fin sammanhållning mellan alla, inga vassa armbågar och alla har alltid haft tid för mig om jag har haft några frågor. Den stämningen och allt det jag har lärt mig under min tid hos Prat har verkligen gjort att jag växt både som person och lärt mig sjukt mycket. Så är du ute efter en rolig, fartfylld och utmanande praktik så är det till Prat du ska söka!

Må bäst,
Praktikant-Jacob

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med