Praktikant-Julia: En praktikplats som ger minnen för livet

Praktikant-Julia: En praktikplats som inte bara ger dig lärdomar och erfarenhet - utan också minnen för livet

Redan under min praktikintervju fick jag ett intryck av att Prat PR är en professionell och kunskapsrik byrå där man får möjligheten att utveckla sina kunskaper inom PR-branschen - något som bekräftats under mina 8 veckor på plats. 

Praktikperioden har bjudit på väldigt omväxlande arbetsuppgifter, vilket gjort att ingen dag har varit den andra lik. Något jag uppskattat då jag gillar variation, men också för att man fått möjligheten att lära sig enormt mycket. Arbetsuppgifterna har inneburit allt ifrån att skriva pressmeddelanden, skapa medie- och influencerlistor och ta fram/planera kreativa utskick till att medverka på pressträffar och event.

Några highlights från praktiken; att ett pressmeddelande jag skrev för SOFACOMPANY gav så pass bra resultat att ett magasin plockade upp samtliga produkter och text; att jag fick medverka på en pressträff med Kocklandslaget och äta deras fantastiska snittar (bland det godaste jag ätit i hela mitt liv); att ta fram fina och väl genomtänkta influencerutskick för Eucerin; AW:n med hela gänget och självklart alla eftermiddagar när det vankats bubbel.

 

Även om arbetsuppgifterna varit otroligt varierande och roliga samt att jag känner att jag har lärt mig enormt mycket, så är det framförallt det härliga Prat PR-gänget som jag kommer att sakna mest. Under min första dag på praktiken blev jag välkomnad med öppna armar och sedan dess har jag känt mig som en i gänget. Kollegorna är inte bara fantastiska människor, utan de är också otroligt hjälpsamma och inspirerande. Jag känner verkligen att jag har blivit respekterad och uppskattad som praktikant, vilket inte alltid är en självklarhet på alla arbetsplatser. Men det är det verkligen på Prat PR.

 

Praktikperioden har varit otroligt givande och emellanåt utmanande, men framförallt rolig och intressant. Jag har fått en stor inblick i PR-yrket, dvs. hur mycket hårt arbete och planering som ligger bakom alla framgångsrika kampanjer, event, samarbeten och utskick. Därför tar jag med mig otroligt många lärdomar och erfarenheter som jag definitivt tror kommer gynna mig i min framtida karriär. Så till mina kära kollegor - tack för allt, ni är fantastiska allihopa! Och till er som funderar på att söka praktik på Prat PR - do it! 

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!