Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

En snöig januarimorgon klev jag in genom Prat PRs dörrar med en pirrande ovisshet om vad som väntade mig. Jag möttes av ett varmt välkomnande från kollegorna och en stor färgglad blombukett på mitt bord. Jag insåg direkt att jag skulle trivas i den snälla miljön, men jag hade ingen aning om hur mycket jag skulle lära mig under de kommande fem månaderna.

I min praktikansökan beskrev jag en önskan att få arbeta med projekt från idé till produktion. När jag nu ser tillbaka på min tid, är jag glad att kunna säga att jag fått den möjligheten. Mina arbetsuppgifter har varit väldigt varierade – från planering och organisering av influencerutskick och mediebevakning till innehållsproduktion för olika kanaler. Jag har även hjälpt till med textproduktion, kampanjrapporter samt planering och deltagande på event.


Solutskick för NIVEA

Jag fick tidigt höra att "ingen dag är den andra lik" i PR-branschen, och nu förstår jag verkligen varför. En dag kunde jag sitta vid skrivbordet hela dagen och skriva pressmeddelanden eller skapa grafiskt material. Nästa dag sprang jag runt och skruvade loss en dörr för att få in en klomaskin till ett event. Variationen har gett mig självförtroende och kunskap som jag kommer ta med mig ut i arbetslivet – och framförallt har det gjort varje dag på Prat PR väldigt rolig!


Alla tre praktikanter på Prat:s vårmingel

Två av praktikens höjdpunkter var att delta i planeringen och genomförandet av eventen NIVEA SUN x Keyyo och Vital Proteins x Emma Unckel. Det var en intensiv period fylld med mycket praktiskt arbete och oväntade utmaningar, vilket gjorde det extra roligt att se det fina resultatet. Jag fick en ögonöppnare för hur mycket arbete som ligger bakom allt som syns utåt, mer än jag hade kunnat föreställa mig innan jag fick se allt på nära håll.


NIVEA SUN x Keyyo event


Vital Proteins x Emma Unckel event

Det är svårt att sammanfatta min praktikperiod på Prat, eftersom jag har lärt mig så mycket. Jag är tacksam för att ni släppte in mig i gänget från dag ett och vågade lita på mig, samtidigt som ni utmanade mig varje dag. Ni har gett mig en förståelse för vad PR-yrket innebär och hur en bra arbetsplats bör vara.

Jag vill avsluta med att säga hur imponerad jag är över alla som arbetar på Prat. Ni jobbar stenhårt varje dag för att driva projekt mot uppsatta mål, samtidigt som ni är otroliga människor hela bunten. Jag är glad över att ha fått vara en del av ert fantastiska team!

Ett extra stort tack till Jacob, min handledare, som varje dag har peppat mig – en riktig stjärna!

/Praktikant-Mariann

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7335
2024-06-20

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med