Praktikant-Moa: Variationen har varit rolig och lärorik

Praktikant-Moa: Variationen har varit rolig och lärorik 

Jag kom till Prat PR med förhoppningen om att få insyn i och praktisk erfarenhet av PR arbetet. Nu, med facit i hand, kunde jag inte vara mer glad över tiden här. Praktikperioden på Prat skulle jag beskriva som lärorik, omväxlande och inspirerande.

Som praktikant var dagarna varierade och fartfyllda. Tack vare Prat-kollegornas olika spetskompetenser har jag fått en mångsidig inblick i vad det innebär att jobba med PR – från idé och planering till genomförande i olika kanaler. Variationen har varit både rolig och lärorik och har bland annat inneburit planering av utskick, pressbearbetning, omvärldsbevakningar, inspelning, innehållsproduktion och medverkan på event.


Lunchevent för Eucerin

Förutom den familjära och välkomnande stämningen teamet på Prat har visat, tar jag med mig några speciella höjdpunkter och insikter från praktiken. Dels har det varit häftigt att på nära håll se Eucerin-teamet komplettera varandra, hela tiden ligga steget före och producera skarpa idéer på rullande band. Jag hade även turen att få vara med på ett Eucerin-event. Det gjorde det tydligt vilket gediget arbete som ligger bakom det som syns utåt.


Pressträff på ERTH

En annan otrolig upplevelse var att vara med på en pressträff för restaurangen ERTH. Där blev det uppenbart att nätverkande är a och o. Det var riktigt kul att se även den sidan av PR-arbetet.

Min tredje höjdpunkt har varit arbetet runt Tele2s julkampanj. Den har inneburit snabba svängar och hållit mig på tårna. Kampanjen som bestod av en uppkopplad chokladask och undersökning om julskryt, var smart framtagen så att flera olika vinklar kunde pitchas för press. Extra kul var det att vi landade intervjuer i både Nyhetsmorgon, SVT och SR.


Intervju i samband med Tele2 julkampanj

Tack till alla grymma Pratare! Ni har visat mig hur en arbetsplats kan få en att känna sig viktig och sedd, trots att man är helt ny. Extra tack till Matilda V som har varit en stor inspiration och tryggt stöd. Jag hade inte kunnat be om en bättre praktikplats att lära mig och utvecklas på.

Ha det bäst,
Praktikant-Moa

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med