Praktikant-Wilma: Jag har fått en djupare förståelse för PR-yrket

Praktikant-Wilma: Jag har fått en djupare förståelse för PR-yrket

När det var dags för mig att söka praktikplats var det ingen självklarhet att söka mig till en PR-byrå, då jag visste relativt lite om branschen. Men när jag klev jag in på Prat för första gången för ungefär 9 veckor sedan, kändes det som att jag hade hamnat helt rätt.

Som praktkant på Prat får man verkligen sätta sina kunskaper från studierna på prov och ges möjligheten att snabbt komma in i PR-arbetet. Redan under min första vecka fick jag medverka på finalen av Lily Bollinger Award - där jag fick lära mig allt om hur ett event fungerar och se allt hårt arbete som ligger bakom.

Praktikperioden har varit både utmanande och lärorik, men framförallt väldigt rolig och en tid som jag kommer bära med mig i mitt framtida yrkesliv. Jag har med glädje fått testa på varierande arbetsuppgifter, och ingen dag har varit den andra lik. Jag har fått syssla med allt från research, influencerutskick, mediabevakning, skriva rapporter och haft förmånen att få medverka på flera event.

(Influencerutskick för Farmers & Chefs)

(Influencerutskick för Elvie)

En av höjdpunkterna under praktiken var att få hjälpa till att rodda med ett event för KitchenAid, som vi anordnade hemma hos matprofilen Markiz Tainton. Det var väldigt kul att se att allt arbete inför och under eventet genererade så bra resultat i slutändan, med många publiceringar och nöjda deltagare.

Under min tid som praktikant på Prat har jag verkligen fått en djupare förståelse för PR-yrket och hur det är att praktiskt arbeta med strategisk kommunikation. Något jag tar med mig är hur otroligt mycket research, omvärldsbevakning och teamwork som ligger bakom varje lyckad kampanj, event, samarbete och utskick. Framförallt tar jag med mig hur en arbetsplats jag vill arbeta på ska se ut – ett öppet klimat där alla ideér uppmuntras!

Tack till alla kollegor på Prat för att ni välkomnat mig, inspirerat och för att jag fått möjligheten att lära så mycket av er på så kort tid. Ett extra stort tack till Matilda T för att du tog dig an rollen som min handledare – du har varit grym!

Ha det bäst,
Praktikant-Wilma

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med