Prat PR på möbelmässa i Milano

Den 56:e upplagan av möbelmässan Salone Del Mobile gick av stapeln i början av april. Prat PR var på plats i Milano för att kika på det senaste inom inredning och design.

Med över 300 000 internationella besökare trängdes designintresserade från hela välden för att få se de senaste trenderna inom inredning och design. Förutom mässan så visade flera företag upp sina nyheter runt om i Milano. I en typisk Milanolägenhet hade utställningen Ladies & Gentlemen sitt tillhåll. Här hade olika företag hyrt in sig i olika rum där man visade upp allt från installationer till möbler och kakel.

En av dessa kunder var Prats egen, Cosentino. I samarbete med den kända keramikern Xavier Manosa hade företaget tagit fram en köksserie i sitt naturstensmaterial Dekton. Dekton, som är ett oerhört slitstarkt och hårt material, används normalt till bänkskivor och fasader. Tillsammans med Xavier ville Cosentino visa upp Dektons egenskaper på ett annorlunda och kreativt sätt – i form av en köksserie.

Keramikern Xavier Mañosa tar fram köksserie i Dekton
Dekton

I övriga rum fanns bland annat kakeltillverkaren Botteganova som med sitt fantastiska kakel Plumage Tiles vann Elle Deco International Design Award.

Botteganove

Men vad är då årets trender inom inredning?

Art Deco, mycket färg, sammet och rundade former var de övergripande trenderna i Milano. Vad gäller mode kan vi se en blandning mellan 70- och 80-tal, men inom inredning är det Art Deco som gäller. Den vågade har i år färgat kakel i köket och badrum, stora mattor – gärna i färg, sammetsgardiner, klädda stolar och soffor i runda former. Marmorbord är fortfarande stort, dock lämnar vi det vita bakom oss och satsar istället på färgad marmor – något vi såg redan förra året på möbelmässan i Stockholm.

Speglar är en genomgående trend, både på väggen och golvstående. Det var även gott om härliga lampinstallationer, och på Gallery Rossana Orlandi hade företaget Sé Collection en utställning med en lyxig möbelkollektion i rosa och guld.

Se-collections
Kajsa framför Se-collections golvspegel
Stolar från Se-collections

Ett par företag hade dock anammat en mer avskalad känsla där man lät accessoarerna vara färgklicken istället för möblerna, lite mer i linje med vår skandinaviska stil.

Vitra´s monter på mässan

På mässan hade vårt grannland Danmark en av de finaste utställningarna i form av företaget Carl Hansen & Sons. Kolla bara in deras fantastiska kök i svart, guld, grönt och rosa.

Carl Hansen & Sons
Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!