Prat PR semestertips: 7 pärlor att besöka i sommar

Semestertips 2020

Har du inte hunnit planera din sommarsemester än? Lugn bara lugn, här nedan har vi på Prat PR samlat 7 av våra bästa semestertips för en sommar i Sverige. Vi hoppas att du kan finna lite inspiration.

Agnes, Projektledare

Härmanö/Gullholmen

Om du är på Västkusten i sommar måste du besöka Härmanö och Gullholmen! Speciellt om du verkligen vill slappa – båda öarna är helt bilfria och det finns ett stort härligt naturreservat att utforska. Fräckaste badställena är Champagnebadet som du finner på västsidan av Härmanö, och på sydsidan kan du hitta du laguner.

 

Elin, Kundansvarig konsult

Bästa cafét i Jönköpingstrakten

Har du vägarna förbi Vätterns pärla (aka Jönköping, för den som eventuellt har missat det) får du inte missa att fika på mysiga Rudenstams Gårdsbutik & Kafé med magnifik utsikt över äppeldalen och vackra Vättern. Njut av deras goda äppelmust, äppel- och chokladstrudel, kolasalt äppelmuffins, äppelsemla (när det är säsong) – allt från deras egen äppelodling 🍏

 

Gabriella, VD

Pilane skulpturpark

Bästa sommartipset är Pilane på Tjörn. En skulpturpark på gammalt gravfält med världskända konstnärer som ställer ut. Väl värt en resa.

Daniel, kundansvarig

Mälarpaviljongen

Mitt go-to-ställe i sommar är Mälarpaviljongen vid Norr Mälarstrand i Stockholm. Bonus att man får ta med hundar också!

 

Madeleine, produktionsassistent

Gotland

Gotland generellt är ju fantastiskt på sommaren med fina stränder och naturområden. Om man under semestern vill göra en härlig aktivitet rekommenderar jag att boka turridning på Stora Gåsemora gård på Fårö. Här får du rida snälla islandshästar genom vackra, typsikt Gotländska miljöer och turen går även ner till havet! Passar nybörjare som vana. Boka tidigt på morgonen så du kan spendera hela dagen på Fårö.

 

Karl, Kreatör

Snösätra Grafitti Wall of Fame

Mitt tips på något att göra i Stockholm i sommar är att besöka Snösätra Graffiti Wall of Fame, vilket är en utomhusutställning där svenska och internationella konstnärer ställer ut. Det finns dessutom en öppen vägg där alla får måla. Stället ska rivas efter sommaren så man får passa på! Dessutom ligger det vid i ett naturreservat/kolonilottsområde så man kan få en rätt mysig promenad där i krokarna.

 

 

Josefin, PR-rådgivare

Norrbotten

Mitt bästa tips - upptäck Norrbotten! Här går solen aldrig ned, typ.. och här finns en underbar skärgård väl värd att utforska. Visst, det finns lite mygg men för den som är ovan kan även det vara ett spännande äventyr. Och vill det sig så väl, att man spenderar en längre tid uppe i norr, varför inte bege sig ännu högre upp för en fjällvandring i våra magiska fjäll? Tips! Kungsleden är riktigt poppis.

 

 

Glad sommar! 

 

Skrivet av Josefin Ersson
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med