Prat PR sommarlista: bästa poddarna och lästipsen

Sommarlistan 2019

Nu behöver du inte fundera eller googla mer - vi har satt ihop en lista med våra bästa tips på lyssning och läsning i sommar. Så slå dig ner i solstolen, lägg dig i hängmattan eller plugga in hörlurarna och låt dig inspireras.

Karl Nyberg, planner

Min bästa podd: Slate Political Gabfest. Bra podd om amerikansk politik för alla som överdoserade på West Wing under tidigt 2000-tal. Insiktsfullt, kunnigt och humoristiskt dissikeras de senaste politiska händelserna.

Mitt lästips: Effektprinciperna –  Komms effektkommitté har värkt fram fram 8 principer för effektivare kommunikation som publicerades i början av 2019. Väldigt bra, saklig och underbyggda principer för hur varumärken och byråer bör arbeta för att skapa effektiv kommunikation. Alla som jobbar med marknadsföring borde kunna dessa utantill.

Det missar jag inte i sommar: Hängmattan på torpet

Sara Emanuelsson, kundansvarig

Min bästa podd: Stormens utveckling med Ola Söderholm och olika gäster. Mycket fokus på klimatfrågan med ett uppfriskande makroperspektiv eller som nyligen, en historisk genomgång av tidigare civilisationers kollapser. En värdig efterträdare till Lilla Drevet!

Mitt lästips: Ett litet liv av Hanya Yanagihara – en bok så fängslande och sorglig att det gör lite ont varje gång jag råkar tänka på den. Helt otrolig läsupplevelse! Annars rekommenderar jag Agatha Christie för mysläsning som aldrig blir tråkig.

Det missar jag inte i sommar: Love Island UK. Bästa realitysåpan som finns.

Susanne Ståhl, digital strateg

Min bästa podd: En sak idag av digitalgurun Joakim Jardenberg. Daglig podd av mannen som tidigare var internetchef i Helsingborgs stad. Här delar han med sig trender, aktualiteter och oväntade guldkorn.

Mitt lästips: ”Det här händer när du vilar” av Thomas Sjödin. Kloka resonemang om vikten av att vila, perfekt för sommarens stunder i hängmattan.

Det missar jag inte i sommar: morgonkaffe på verandan i sommarstugan

Gabriella Finnborg, VD

Min bästa podd: Sommar & Vinter i P1 – med spännande människor och livsöden som inspirerar till samtal vid middagsbordet. Man tröttnar inte finns mycket att ösa ur.

Mitt lästips: läser just nu boken Kimchi och Kombutcha av Soki Choi. Om charmen med tarmen, och hur tarmarnas välbefinnande påverkar vår hälsa. Läs den!

Det missar jag inte i sommar: Träna med Friskis & Svettis på bryggan och sedan dopp i havet på västkusten, en underbar kombo och sedan är man redo för sol bad och rosevin.

Daniel Larsson, kundansvarig

Min bästa podd: P3 Dokumentär

Mitt lästips: Appen Readly där har man tillgång till såväl Expressen som magasin.

Det missar jag inte i sommar: Varje solchans.

Iracema Thott, projektledare

Min bästa podd: När det bjuds på lite egentid i solstolen så spelar jag mer än gärna ett avsnitt från favoritpodden P3 Dokumentär. Det avhandlas så otroligt spännande ämnen i varje avsnitt och man får höra allt ifrån hjärnforskning till historiska milstolpar i Sverige och ta del av fantastiska livsöden. 

Mitt lästips: Älskar att bläddra i Icon och läsa deras intressanta reportage om aktuella ämnen. Jag får sådan inspiration och lust att jobba.

Det missar jag inte i sommar:Ett besök på gelatobaren SNÖ på Odengatan som serverar het gelato med chili. Måste testas!

Elin Christoffersson, kundansvarig

Min bästa podd: Språket i P1. Min favoritpodd (eftersom jag drömmer om att en dag bli språkvetare) som handlar om hur språket används och förändras och om språkvård. Alltid lika intressant!

Mitt lästips: Har du inte läst Louise Boije Af Gennäs trilogi om kompisgänget under 2000-talets första decennium så rekommenderar jag varmt att läsa första delen ”Högre än alla himlar” i sommar.

Det missar jag inte i sommar: Ett besök på Supper Gården i Stockholm. Mer somrigt och gott än så blir det knappast i city.

Skrivet av susanne.stahl
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med