Prats talarskola del 11: Sno med bravur!

Ibland är det perfekt att stjäla och sno saker från andra när man ska hålla sitt tal. Men det gäller att sno snyggt och så det passar just dig.

En gång skulle jag talarträna en tjej och vi talade om vikten av genrep. Jag berättade då om när jag försökte få min äldsta son, då sju år, att lyssna på ett genrep av min pr-träning. Han satt sött på stolen i två minuter. Sen pilade han iväg och kom snart tillbaka, med famnen full av gosedjur som han radade upp på köksbordet.

– De kan lyssna på dig när du pratar, sa han och gick sin väg.

När den här tjejen sedan stod på scenen inledde hon med en berättelse om sitt genrep som hon hade haft kvällen innan. Hennes sjuåriga tjej skulle då agera publik, och hur dottern då hämtade gosedjuren så att hon kunde gå och leka vidare.

Livepubliken skrattade och bestämde sig då för att de gillar den här tjejen, henne ska de lyssna på.

Riktigt snyggt snott! Jag blir så glad när de människor som jag coachar sållar och tar till sig av det som passar dem. Jag har givetvis ett annat exempel från Cementa-dagen också.

Jag hade sagt åt en av talarna att han gärna fick slänga talarkorten bakom sin rygg vartefter han hade betat av dem. Talarkorten var viktiga i hans tal och vi tyckte att det var en bra idé. Men vid genrepet blev det uppenbart att det inte alls passade honom att slänga talarkort omkring sig.

Han hand skulle hålla talet, behöll han alla korten i hand och det passade honom. Men så klev nästa talare upp på scen. Han hade tittat på den första talarens genrep och när han var klar med sitt första talarkort slängde han det bakom sin rygg. Det passade honom och hans personlighet perfekt. Det gav en juste effekt och det märktes på publikresponsen. Jag skrattade förtjust och stolt inombords.

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!