Prats talarskola del 8: Snygg, trygg och kreativ föreläsning

Lise Larsvik, på Bisnode Akademin, föreläste på Ekonomimässans Speakers corner om kreditupplysningar. Det var en trygg, snygg och kreativ föreläsning där budskapen kom fram med hjälp av inlevelse, bra historier och en annorlunda inramning.

Historierna

Det är svårt att planera en kreativ process, och att återberätta den i efterhand. Först gick vi igenom de viktigaste budskapen och formulerade historierna. Det blev tre riktigt starka historier.

Den första handlade om en konkurs – som till och med fick en partner till mig att börja gråta. Den andra handlade om en entreprenör som tog en medveten risk för att nå framgång. Den tredje handlade om hur ekonomi och sälj kan hamna i konflikt eftersom deras mål inte alltid stämmer överens, vilken fick publiken att nicka igenkännande.

När Lise levde sig in i historierna fick hon publiken att känna det hon kände, vilket är ett väldigt bra sätt att få en publik att lyssna och minnas vad man sagt.

Bollar och vaser


När det gäller paketeringen gick vi en krokig väg fram till en riktigt snygg lösning. Vi funderade ett tag på att ha en massa frågetecken och utropstecken på scen, baserat på Bisnodes suveräna reklamkampanj. Lise nämnde då att de hade olika färgade bollar på kontoret, vilket vi spånade vidare på och snart hade vi sceneriet klart.

En säck med bollar symboliserade Sveriges företag och under föreläsningen sorterade hon upp dem i:

grön glasvas, som var starkt kreditvärdiga företag

gul glasvas, där man måste ha lite extra koll

röd glasvas, där kredit avrådes.

Samtidigt beskrev hon hur en kreditpolicy underlättar, hur man kan undvika förluster och hur ekonomi kan bli säljarens bästa stöd för att finna de bästa kunderna.

Genrep inför öppen scen

Vi övade på en öppen scen eftersom speakers corner omges av en massa rörelse, människor som går förbi, stannar till och går vidare, i kombination med några som sitter still på sina stolar. Lise var otrolig på genrepet och folket som rörde sig på scen störde henne inte alls. Hon mötte deras blick och välkomnade dem att sitta och lyssna och fortsatte engagerat med sin föreläsning.

En föreläsning om kreditupplysningar kan låta trist, men det var sannerligen inte Lises presentation!

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med