Putin you can't sit with us

Under de senaste veckorna har kritik mot Rysslands lag om förbudet kring propaganda för icke traditionella sexuella relationer (vad det nu betyder?) blossat upp. Inte minst under årets Pride där ett flertal aktiviteter skickade sina varmaste sympatier till HBT-rörelserna i Ryssland.

En av de kanske bästa kampanjerna under Pride var de designade tröjorna ”Putin you can’t  sit with us” signerade bloggaren Sandra Beijer för Faggot Apparel.

Allt fler politiker, sportstjärnor, artister och offentliga personer väljer idag att utrycka sig positivt och ge sitt stöd i HBT-frågor. Emma Green Tregaros regnbågsfärgade naglar blev en världsnyhet lika snabbt som Usain Bolt springer 100 meter. Nagellackskuppen visade på stort mod och stöd för mänskliga rättigheter. Även om hon inte vann guld i höjdhopp så vann hon ändå överlägset i regnsbågsmatchen.

Allas rätt till att älska vem man vill – oavsett kön – är idag en given mänsklig rättighet för många – men tyvärr inte för alla. Därför behövs det ständigt påminnas om detta – oavsett om det är på idrottsarenan i Ryssland eller en helt annan arena.

Ett bra exempel på detta är DNs artikeln Modigt – men politik ska inte ta plats i idrotten. Johan Esk skriver: ”Men hur jag än gillar Emmas mod och styrka och håller med henne stärker det här bara min kritik mot att politik ska ta plats i idrotten. Ska en åsikt få komma fram måste andraåsikter också släppas in på arenan och då ökar risken att idrotten inte längre är en fredad zon i en konfliktfylld värld.”

Det är upprörande och väldigt svårt att inse att det år 2013 fortfarande finns åsikter om att kärlek till andra människor är en politisk fråga och inte en mänsklig rättighet. Den konfliktfyllda värld som beskrivs ovan kommer förmodligen inte bli bättre av att hålla HBT-frågan utanför omklädningsrummet – tvärtom.

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med