Snart är nyhetstorkan över

Idag kommer de flesta tillbaka från sin semester, såväl vi PR-konsulter som journalister, informationschefer och företagsledare. Med andra ord – snart är nyhetstorkan över. Sommarvikarierna slutar och tidningarna blir åter några sidor tjockare.

För tre veckor sedan blev jag intervjuad i radio P1 och i programmet Medierna som sänds på lördagar klockan 11. (En ganska lång intervju men som det alltid är kom bara en bråkdel med i programmet.) I Programmet diskuterades Nyhetstorka och jag representerade PR-konsulter och gav min syn på hur och om vi på Prat PR använder oss av Nyhetstorkan för att placera nyheter.

Min poäng var hur som helst att jag och mina kollegor självklart då och då har utnyttjat perioder av nyhetstorka för att kommunicera intressanta nyheter i olika medier. Det gäller inte bara nyhetstorkan i juli utan också i perioder som till exempel julledighet. Men det viktigaste av allt – vi gör alltid en lika professionell och noggrann nyhetsvärdering oavsett om det är nyhetstorka eller inte. Tror man inte själv på nyheten så kommer det aldrig att gå vägen. Men som sagt, snart är nyhetstorkan över – för den här sommaren.

Lyssna på Programmet Medierna i P1 där Victoria intervjuas här:

http://www.sr.se/sida/default.aspx?programID=2795

Snart är nyhetstorkan över. I tradmedia, liksom på vår blogg!

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!