Svenska kyrkan på food truck-turné

I fredags invigdes Svenska kyrkans food truck och därmed gick starskottet för en två veckor lång food truck turné som ska skapa uppmärksamhet för Svenska kyrkans internationella arbete och samla in pengar till förmån för att utrota hungern i världen.

Svenska kyrkans food truck

För femtio kronor serverade Ärkebiskop Anders Wejryd en majs- och sötpotatissoppa från Haiti eller en risnudelsoppa med tofu och citrongräs från Kambodja. Besökarna gavs även möjligheten att köpa en plusmeny där man förutom att köpa lunch till sig själv även skänkte ett mål mat till en medmänniska i ett annat land.

Ärkebiskop i Svenska kyrkans food truck

Över 150 personer samlades för premiärstoppet i Vasastan, Stockholm för att äta vegetarisk sopplunch och samtidigt bidra till Svenska kyrkans internationella arbete.

Nu åker Svenska kyrkans food truck vidare på turné runt om i landet. Under kampanjperioden besöker food trucken tio församlingar runt om i landet, vilka kan du läsa här.

Vi som jobbar med Svenska kyrkan och food truck-turnén vill tacka alla som kom till premiärstoppet och bidrog i kampen att utrota hungern.

Svenska kyrkans food truck är en del av årets fastekampanj med temat ALLT för att utrota hungern och syftar till att skapa uppmärksamhet kring hungersituationen i världen såväl som att samla in pengar till Svenska kyrkans internationella arbete (http://www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete). Svenska kyrkans fastekampanj är en av Sveriges äldsta insamlingskampanjer – årets är den 49:e i ordningen. Fastekampanjens mål i år är att samla in 34 miljoner kr, samt få 1 200 nya autogirogivare.

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!