Vad vi lärt oss i Almedalen

Det är en konst att promenera i Almedalen

Efter fem dagar av kullerstenstraskande, seminarier, tal, fler tal, livesändningar, kampanjande, twittrande och en och annan fest, är vi fullmatade på allt vad #almedalen heter. Och en utvärdering inför nästa gång är ju alltid på sin plats medan intrycken är färska i minnet. Det här har vi lärt oss av Almedalsveckan 2016.

  • Du kommer att råka ut för mansplaining*. Du kanske ser en person i kostym, som kanske ser lite halvt uttråkad ut, ni kanske börjar prata. Sedan står du där i vad som känns som resten av livet. Efter fem minuters detaljerade beskrivningar av PR-branschens utmaningar (han jobbar själv med försäkringar) börjar du fundera på om det går att borra ner hälen i gräset så att du långsamt glider igenom och ner på strandpromenaden. Efter tio minuter tittar du längtansfullt på hans slips och undrar om det verkligen gör ont att kvävas. Efter femton minuter ställer han någon typ av fråga och du (du!) känner dig dum för att du inte lyssnat ordentligt så du ställer en motfråga. Big mistake. HUGE.
  • Du kommer att bli inspirerad. Det går inte att inte ryckas med i energin som sprudlar på Almedalen. Alla är trevliga (till och med mansplainaren) och det myllrar av smarta människor med smarta idéer.
  • Du kommer att bo i en jordkällare. En mil utanför Visby. Som kostar 100 000 kr om dagen. (OK vi överdriver – vårt boende var jättebra. Men bostadssituationen i Visby får ändå Stockholms bostadsmarknad att framstå som ett paradis. Vänta nu… Det är väl ingen PR-kupp?)
  • Du kommer att stöta på en och annan PR-kupp. Men lugn, de håller en bra nivå.
  • Du kommer att förvånas över hur många kvinnor som är med i panelerna. Vi såg otaliga seminarier med endast kvinnor på scenen.
  • Du kommer att känna dig stressad. Du börjar hata Outlook-påminnelser som konstant propagerar för att du ska klona dig själv. En berättar förföriskt att om fem minuter börjar seminariet om matbranschens framtid. Med Sveriges främsta forskare på området. En annan lockar med digitala-medier-workshop. Bara runt hörnet. Förtäring serveras. Eller är du kanske sugen på något lite mer lättsamt? Du kan till exempel se en kockduell eller lyssna på Tankesmedjan live. Välj du, lilla vän. Du må lida av massiv FOMO men du tar säkert rätt beslut.
  • Du börjar älska gammelmedia igen. Alltså, TV-sändningar! Nu jobbar ju vi med media och morgonsoffor känns inte så avlägsna som de kanske gör för snapchatgenerationen, men ändå. För någon som jobbar med media för att media är intressant, är det ofattbart lyxigt att kunna flanera runt och se och höra så många sändningar live och få tidningar i handen. Kanske med ett litet öga på twitter. Hjälper lite att motverka FOMO-känslorna.
  • Du känner dig lite fullmatad just idag, men kommer förmodligen att vilja åka tillbaka nästa år.

*LUGN, MANSPLAINING ÄR INTE EXKLUSIVT RESERVERAT FÖR MÄN! (Finns dock inga kända fall där gärningsmannen varit en kvinna, men det existerar i teorin.)

Skrivet av Sara Emanuelsson
Dela artikeln
3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med

7200
2024-02-28

Picky Living väljer Prat PR

7152
2024-02-15

Skapa nyhetsbrev som engagerar!