Veckans Prat – Digitalt #41

Vi ger dig det senaste från den digitala världen den här veckan.

Watch out, nu kommer Google Home
Var sjätte amerikan äger en röststyrd högtalare och majoritetet har valt en Google Home. Det innebär en snabbare tillväxt än den smarta telefonen hade när den först kom. Nu kan vi snart äntligen även får säga ”Ok Google” på svenska, för den 24 oktober lanseras Google Home i Sverige på svenska. För att verkligen ingen ska missa det har Google tagit till det ovanliga greppet att lägga in reklam direkt under sin sökruta.

Facebook satsar på AR
Både VR (virtual reality) och AR (augemented reality) har varit riktiga buzzwords i flera år, utan att riktigt slå igenom. Men nu börjar det bubbla igen om AR, där man likt Pokemon Go kan lägga ett virtuellt lager på verkligheten. Modesajten Chiquelle har lanserat en AR-app och nu satsar Facebook på att utveckla AR-funktioner för Instagram. Vill man hänga på låset kan man anmäla sig till beta-tjänsten Spark-AR här.

Fördomsfri rekrytering med robot
Hur skulle det kännas om din nästa anställningsintervju sköttes av en robot? Furhat sägs vara världens mest sociala robot och svenska rekryteringsbolaget TNG satsar nu på att vässa sin ”fördomsfria” rekrytering med hjälp av Furhat.

3352
2019-08-12

Prat PR söker rutinerad Kundansvarig PR-konsult

3311
2019-06-25

Sommarpraten du inte vill missa

3301
2019-06-24

Prat PR sommarlista: bästa poddarna och lästipsen