Veckans Prat – Digitalt #46

Vi ger dig det senaste från den digitala världen den här veckan.

Skickat fel meddelande?

Nu kan du ångra meddelanden du skickat på Facebook Messenger. Det rapporterade Sveriges Radio. Funktionen håller just nu på att rullas ut och ger användarna möjlighet att ångra och ta bort ett skickat meddelande. Men bara i 10 minuter. Meddelanden som tas bort kommer ändå att lagras under en tid, för att till exempel kunna bevisa trakasserier.

Nu har vi Googlat i 20 år

Det går knappt att komma ihåg hur vi klarade oss innan Google fanns. Nationalencyklopedin någon? Nu firar Google Sök sitt 20-årsjubileum och har bland annat skapat en sajt där du kan få reda på vad som trendat mest under olika år och inom olika områden. Oumbärlig kunskap, som till exempel att Gagnam Style var den låt som genererade flest sökningar under 2012 och 2013.
Testa en egen sökning här.

Var tredje julklapp köps online

Nästa vecka avslöjas Årets julklapp 2018, men redan nu visar prognoserna att allt mer av svenskarna julklappsinköp flyttar ut på nätet. Enligt PostNords julprognos kommer svenskarna att handla julklappar för 23 miljarder kronor, varar 8 miljarder spenderas online. Det betyder att drygt var tredje julklapp e-handlas. I takt med att leveransalternativen blir allt mer flexibla och även möjligheterna till retur så ökar antalet svenskar som väljer att köpa julklappar online – och som antagligen också uppskattar att slippa julträngseln i butikerna.

Skrivet av Susanne Ståhl
Dela artikeln
7335
2024-06-20

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper