Veckans Prat – Digitalt #50

Vad säger våra googlingar om oss?

När Google släpper Året med sök 2018 så hittar man både stora nyhetshändelser som nya namn. Att det var val i Sverige undgick knappast någon och tydligen vänder sig många till Google för att få hjälp med frågan ”vad ska jag rösta på?”. Andra vanliga frågor var ”Vad gör Svenska Akademien” och ”Varför är det så varmt i Sverige nu?”. Bland personerna som vi googlade mest på toppar Aviice, som ju avled under 2018. Direkt efter honom kommer Albin Lee Meldau, som gick från relativt okänd till känd genom programmet Så mycket bättre.
Här kan ni spana in hela listan över svenskarnas googlingar

Instagram lanserar röstmeddelande

Instagram fortsätter att lansera nya features och nu satsar man på röstmeddelande. I direktmeddelandefunktionen kan man nu välja att klicka på en mikrofron och skicka ett röstmeddelande, antingen till en enskild mottagare eller till en grupp. Funktionen finns sedan länge i vanliga meddelande-appar som Whats app och Messenger, men frågan är hur stor efterfrågan är bland Instagrams användare?

AI-kundvagn kan ersätta kassor i butik

Självscanning är vanligt i svenska livsmedelsbutiker, men nu kan vi se fram emot att helt slippa att blippa och leta efter streckkoder. Ett israeliskt företag har utvecklat AI-baserade kundvagnar, där det räcker att du lägger ner varan i kundvagnen för att den ska registreras. Med hjälp av avancerade sensorer och kameror kan vagnen känna av alla varor som läggs ner eller tas upp. Samtidigt ser du varan och priset på en skärm på vagnen och kan enkelt hålla reda på kostnad och antal och dessutom kan du får personaliserade erbjudanden och hjälp med navigation i butik.
Kundvagnarna finns redan i 150 butiker i Israel och ska nu lanseras i butiker i Italien.

Skrivet av Susanne Ståhl
Dela artikeln
4618
2021-03-23

Prat PR söker PR-konsult med projektledarkunskap

4592
2021-02-17

Bästa ingredienserna för en slagkraftig PR-kampanj

4575
2021-01-27

Svenska Kocklandslagen till Prat PR