Vi fyllde 10 år – och som vi fyllde

I torsdags (den 30 september) firade vi på Prat PR 10 år. Det var alltså tio år sedan min VD Gabriella Finnborg fick den fantastiska idén att öppna en PR-byrå. Jag har jobbat här i tre år, alltså en tredjedel av vår byrås liv. Jag är nästan i medelåldern av Prats liv, kan man väl säga. Jag är både stolt, nöjd och glad!

Vi från Prat, och drygt 150 gäster, infann oss på restaurang Republik på eftermiddagen och började med att se Ebba Blitz (som faktiskt har varit med i utkanterna av Prat PR sedan begynnelsen) intervjua Gabriella om historien bakom Prat. Efter det intog skådespelaren Lennart R Svensson scenen tillsammans med min kollega Peter Moro för att demonstrera hur bra/dåligt det kan bli när man möter en TV-journalist och är förberedd/oförberedd.

Efter detta kom kvällens panel upp på scen modererad av kollegan Pernilla Holmgren Larsson. Panelen bestod av Carina Nunstedt, chefredaktör och grundare av tidningen Yourlife, Jesper Kärrbrink, tidigare VD för Eniro, Åsa Sandell, tidigare världsmästare i boxning och skribent och Ulf Wallin, biträdande presschef på SJ. Temat för diskussionen var ”poängen med PR”, och paneldeltagarna bidrog med sina erfarenheter från  sina respektive bakgrunder. Diskussionen handlade bland annat om frågor som ”kan man synas för mycket” vilket Jesper Kärrbrink tyckte. Han meddelade att han skulle ha kunnat gjort PR-aktiviteter i princip varenda dag, om han hade prioriterat det. Vi diskuterade även sociala mediers betydelse för varumärken, både personliga och företags där ett givet exempel var SJs twitterflöde. Om ni är intresserade att se vilka frågor som kom från publiken och andra, kolla in Twingly-tråden här.

Jag, partisk som jag är, tyckte att paneldebatten och festen i övrigt var helt fantastisk. Alla trivdes, skrattade, diskuterade och pratade.

Det känns verkligen som en summering, men framförallt ett avstamp för de kommande tio åren. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med alla våra fantastiska kunder, samarbetspartners och medarbetare! Och sist, men inte minst, vill jag rikta ett stort tack till Gabriella, som gjort allt möjligt.

För att titta på fler bilder, besök Flickr.

7335
2024-06-20

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper