Vilken mingeltyp är du?

Foto: Region Gotland

Mingel-OS pågår just nu i Visby. Här är mingeltyperna du behöver känna till för att lyckas under Almedalsveckan.

Nätverkaren

Nätverkaren är ett proffs som känner allt och alla, men som sällan själv står i centrum. Att koppla ihop folk har blivit en sport och nätverkaren vet exakt hur bollen ska slås för att publiken ska jubla. En OS-medaljör i konstruktiv mingelkonst som gör det bästa av Almedalsveckan.

Superminglaren

Superminglaren känner alla. Alltså alla. Det är high fives till höger och kindpussar till vänster. Det är kramar och handskakningar och fyndiga oneliners. Typen hörs mycket, förmodligen för att signalera till omvärlden att HÄR HÄNDER DET GREJER och se till att hen aldrig någonsin blir utan sällskap. En reklampelare för Almedalen som egentligen vill förlänga veckan till varje dag för resten av livet.

Life and soul

Den här typen har mycket gemensamt med superminglaren, men skenet bedrar. Här dansas, snackas och skrattas det, men det byts inga visitkort. Om superminglaren trivs bäst på minglet är life and soul-personen mest bekväm på festen och är alltid sist att lämna.

Ensamvargen

Hur ensamvargen överlevde innan det fanns mobiler att fippla med är fullständigt obegripligt. Och frågan är om det ens är en mingeltyp – för denna person gör allt för att undvika att faktiskt mingla. Hen kan försöka, lite halvhjärtat, men det tar inte lång tid innan det jobbas hårt på att se upptagen ut utan att faktiskt ha mänskliga samtal.

Betraktaren

Den här typen står över själva minglet. Han – för det är ofta en han – är inte direkt ensam, men han säger inte många ord till sin vapendragare*, som troget och lite ängsligt står bredvid. Med en öl och ett stenansikte står betraktaren alltid strategiskt placerad vid baren. Ögonfärgen är okänd då denna person inte tagit av sig solglasögonen sedan 2005.

*En ensamvarg som jobbar med en betraktare

Den duktiga

Den här mingeltypen, inte sällan en kvinna, vet vad hon ska göra men det kommer inte speciellt naturligt. Med ett krampaktigt tag om visitkortshögen rör den duktiga sig från person till person med en inövad säljpitch. Var beredd. Du kan stå där och lyssna på ett tal och helt plötsligt se henne i ögonvrån. ”Jagkommerfrånettdigitaltföretagochutvecklarkonceptförvarumärkenochorganisationer. Vibordetaenlunchdejthärärmittkort”. Sedan är hon borta.

Flörtaren

Den här typen kan vara lite obehaglig, för det är ofta en person du faktiskt känner sedan tidigare. Sedan börjar Almedalsveckan och helt plötsligt är personen lite mer chill och lite mer… på. Du vet inte om personen flörtar eller om det är Almedalen som talar. Närma dig med försiktighet och vänta på att det blåser över och ni är tillbaka i ängslighetens Stockholm.

Skrivet av Sara Emanuelsson
Dela artikeln
7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med