Är 2011 korvens år?

Gillar ni korv? Efter förra årets surdegstrend förutspås nu korvens segertåg.  Med gourmetkorvar i korvkiosken, ökat utbud i livsmedelsaffärerna och specialbutiker för kvalitetskorvar har korven gått från sunkig snabbmat till het mattrend. Att antalet korvstopparkurser ökar (se här och här) är också ett tydligt tecken på den rådande trenden. Allt fler vill stoppa sin egen korv!

Intresset för kvalitetskorv är helt klart på uppgång i Sverige och kanske har det att göra med att allt fler blir allt mer medvetna om vad det är vi stoppar i oss? Tillverkar man sin egen korv har man full kontroll över innehållet och man behöver inte heller oroa sig för onödiga tillsatser. Kött, späck, vatten och kryddor är i stort sett det som behövs. En annan anledning kan vara att allt fler har tröttnat på fabriksproducerad mat. Nu längtar vi istället efter det som känns genuint och äkta. Hemlagat med andra ord.

Är det då krångligt att stoppa sin egen korv, undrar ni säkert? Jag måste faktiskt erkänna att jag inte gjort det själv (ännu!) men korvexperten Kristofer Franzén (som skrivit boken ”Den godaste korven stoppar du själv”, kommer ut i mars) menar i en intervju i ICA-Kuriren att det inte alls är svårt, utan snarare skulle kunna beskrivas som pyssligt men aningen tidskrävande. Men det gör inget eftersom det är så roligt!

Eftersom det är fredag idag och flera av er säkert vill lyxa till det med något extra gott ikväll tänkte jag avsluta detta blogginlägg med några personliga favoriter. Taylor and Jones på Hantverkargatan i Stockholm har ett fantastiskt korvsortiment. Likaså Urban Deli vid Nytorget på Södermalm. Och skulle någon av er ha förmånen att bo på norra Öland är Rosas handel en annan given favorit. Missa inte att testa den sydtyska bratwursten eller Ölandskorven. To die for!

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7335
2024-06-20

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper