Cock-a-long?

Jag älskar mat och matlagning. Ett relativt nyvunnet intresse som vuxit fram på senare tid. Vilket är bra då jag faktiskt arbetar med kommunikation kring mat och livsmedel.

Just matlagning har blivit en riktig stor trend. Halv åtta hos mig är en succé och flera andra matprogram ploppar upp lite här och var i tv-tablån. Det är coolt att laga mat och tycka att matlagning är spännande och utmanande.

Något som är mindre coolt är att alla matprogram i stort domineras av män. För att exemplifiera så har programmet Sveriges Mästerkock tre väldigt duktiga och inspirerande jurymedlemmar – som alla är män. Internationellt är både Jamie Oliver och Gordon Ramsey välkända profiler inom mat och matlagning, och missförstå mig rätt: deras tv-program och matlagningskonster är fantastiska. Men var är alla duktiga kvinnliga kockar?

Nigella bakar mest och smakar på smeten, Tina Nordström är jätteduktig, men syns sällan i rutan. Alexandra Zazzi – var är du? Och var är alla andra framgångsrika och duktiga kvinnliga kockar och krögare?

Jag läser en hel del matbloggar och inspireras mycket av alla fantastiska och duktiga människor som skapar det mest innovativa inom matlagning och bakning. Och gör det riktigt snyggt. Och majoriteten är faktiskt kvinnor.

Tips: där kan nog produktionsbolagen och tv-kanalerna vaska fram nästa framgångsrika tv-profil inom matlagning. Bli inte förvånad om nästa succékock och tv-profil är en kvinnlig toppbloggare.

Pst – du vet vem du hörde det ifrån först.

/Johanna W

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med