I onsdags bjöd New Zealand Trade & Enterprise, tillsammans med Prat PR, in till en Supper Club. Inspiration för kvällen var den nyzeeländska kulturen och syftet var att vända upp och ned på de svenska mat- och dryckestraditionerna. Adam Dahlberg och Albin Wessman från Adam & Albin Matstudio komponerade en oväntad meny till Lars Trogens handplockade favoritviner från Nya Zeeland. Fokus låg på att uppmärksamma oväntade smakkombinationer.
I Sverige är vi trendkänsliga och pratar mycket om jämställdhet och genus men inom mat- och dryckesvärlden finns det många traditioner som levt kvar sen urminnes tider. Vi håller hårt på våra traditioner i mat- och dryckesvärlden medan det i Nya Zeeland förekommer en mer avslappnad inställning just mat och dryck. Med Mia Öhrn i spetsen, som var värd för kvällen, var det en kväll fylld av diskussioner kring mat, dryck kopplingen till kön och traditioner. Här och här hittar ni blogginlägg av några gäster.