Niklas Ekstedt tar med oss ut i världen i nya "Niklas Mat"

Idag är det säsongstart för kändiskocken Niklas Ekstedt nya matprogram på SVT1.

Niklas Ekstedt presenterar sitt nya program. Foto: Livia Podestá Niklas Ekstedt presenterar sitt nya program. Foto: Livia Podestá

I den nya säsongen av Niklas Mat tar den svenska kocken med oss på en resa för att upptäcka de mest spännande restauranger och  kockar runt om i världen.

Först i serien är kocken Sean Brock på den omtalade South Carolina-inspirerade restaurangen Husk i Charleston, USA. När jag såg den på releasefesten förra veckan blev jag verkligen fascinerad av honom, så missa inte programmet ikväll kl. 20.00 på SVT1.

Sean Brock i senaste nummer av FOOL Sean Brock i senaste nummer av FOOL

Sean Brock är en excentrisk matentusiast som länge haft en genuin passion för närproducerade råvaror (han har till och med tatuerat olika grönsaker på armen!). Senaste numret av FOOL Magazine intervjuar Sean Brock i ett intressant reportage om hur hans förflutet som bonde har format hans förhållande till mat, med extremt stort fokus på lokalproducerat.  FOOL, för de som har missat, är ett nytt svenskt matmagasin som utsågs till världens bästa av Gourmand World Cookbook Award.

Det är så underbart att få ny inspiration från andra matkulturer långt ifrån dem som vi är vana vid. Jag tror att det kan tillföra mycket spännande i Matsverige, inte minst när det gäller att skapa nyfikenhet för att testa något nytt och experimentera. Tänk om vi i en snart framtid skulle kunna äta mat från hela världen även i Sverige!

Bon appétit!

 

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper

3892
2024-03-13

Så väljer du rätt influencer att samarbeta med