Praktikant-Jossan: Jag trivs med PR-yrket

Praktikant-Jossan: Jag trivs med PR-yrket


Snart 10 veckor har gått sedan jag först satte min fot på Prat PRs kontor, och det känns både som en evighet sedan och som att det var igår. Jag sökte mig hit för att få se PR-branschen bakom kulisserna och om det var något för mig. Och nu när min tid här är över kan jag med säkerhet säga att jag både fått en inblick i yrket och förstått att jag trivs väldigt bra här. Det har varit veckor fyllda av roliga, utmanade och varierande uppgifter, vilket var precis vad jag ville få ut av min praktik. Häng med så delar jag några highlights!
 

Arbetsuppgifterna har som sagt varit varierande och jag har fått sitta med allt ifrån medielistor och mediebevakning till att rodda event och spåna på kreativa utskick. Det projekt som jag spenderade mest tid på var att planera och genomföra två event, en pressträff och ett influencerevent. En väldigt rolig uppgift som krävde mycket planering och sina turer på stan, men i slutändan blev det två lyckade event vilket var så kul att få ta del av. 

 

Förutom eventen har jag även varit med och tagit fram ett influencerutskick för Godmorgon. Det blev ett superfint och höstigt bud för deras nya EKO-smak. Sen har jag även haft lyxen att ha min praktikperiod samtidigt som två andra praktikanter, Matilda och Jakob. Detta har gjort att vi har blivit ett eget litet team som kan hjälpas åt och bolla idéer, något som jag tror vi alla har sett det som en stor fördel.  

Något jag verkligen har uppskattat under min tid här på Prat är den positiva vibe som finns på kontoret. Alla är hjälpsamma, stöttande och uppmuntrande! Sedan dag ett har de pushat att man ska våga ta för sig och ta eget initiativ, något som fått mig att verkligen utvecklas. Prat är en PR-byrå som sitter på en enorm kunskap, och jag är så glad att jag har fått arbeta tillsammans med människorna här. Jag kan verkligen rekommendera alla som är nyfikna på Prat PR att söka, det har varit en väldigt rolig och givande period för mig.

Bästa,

Praktikant-Jossan

Läs mer från Prat.se
Prat PR representerar Tyska viner i Sverige. Läs artikeln här.

Har du koll på branschspråket? Läs hela artikeln här.

2 av 10 köper varor på rekommendation av en influencer. Läs hela artikeln här

Skrivet av Prat PR
Dela artikeln
7335
2024-06-20

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper