Snyggare profilbild: Tips för ett personligt varumärkesbyggande

Snyggare profilbild: Tips för ett personligt varumärkesbyggande


Under våren har Prat PRs tävling "Är du snyggare än din profilbild" lockat många som insett att deras profilbilder på LinkedIn sett sina bättre dagar. Men vad ska man tänka på för att lyckas med sin profilbild? Här är fotograf Sandra Birgersdotters bästa tips.

Under tiden med Corona har verksamheten för allt fler personer flyttat online och medvetenheten om hur man presenteras i allt från digitala möten till andra digitala plattformar har ökat. Fotograf Sandra Birgersdotter möter många kunder som vill ha hjälp just med fotot man presenterar i sociala medier.
– Det personliga varumärkets värde har nog aldrig varit viktigare. Med rätt bild förstärker du vem du är och kompletterar ditt CV, säger Sandra Birgersdotter.

Hennes tips för en lyckad profilbild är att ta en bild som är komponerad för sitt syfte. Det betyder inte att bilden behöver vara tungt retuscherad för att fungera säger hon - nej, tungt retuscherade bilder har vi lämnat bakom oss, menar Sandra Birgersdotter. I dag vill de flesta istället se fräscha och ärliga bilder.

– Jobbar man med till exempel vintersport kan man stå utomhus i snö på sin bild, men jobbar man på kontor kan en snygg studiobild ofta bli bättre menar hon. Man bör också tänka på att byta ut sin bild då och då, i alla fall vartannat år så att den är aktuell. Bilder är en färskvara, säger Sandra Birgersdotter.

Under våren har Prat PR genomfört en tävling där priset var en studiofotografering med Sandra Birgersdotter samt make up av Mia Högfeldt.

Lyckliga vinnare blev Emma Barkström som fick ta med sin väninna för en styling och fotografering. De är jättenöjda med sina nya bilder och har fått massor av hejarop från vänner och bekanta.
– Vi är verkligen överlyckliga över våra nya bilder, säger Emma Barkström.

Här är några av de fina bilderna på Emma och Sara som fotograf Sandra Birgersdotter har tagit.


Vilken skillnad det blev! Före/efter-bilder på Emma och Sara.

Emma passade på att ta en mera personlig bild för Instagram och det är inte svårt att förstå att hennes stora passion är träning.


Läs mer från Prat.se
Prat PR representerar Tyska viner i Sverige. Läs artikeln här.

Har du koll på branschspråket? Läs hela artikeln här.

2 av 10 köper varor på rekommendation av en influencer. Läs hela artikeln här

7335
2024-06-20

Praktikant-Amanda: Det har varit en fröjd att få gå till Prat-kontoret varje dag

7135
2024-06-12

Praktikant-Mariann: Ingen dag är den andra lik när du har praktik på Prat PR

5972
2024-05-14

Prat PR söker PR-konsult med projektledar- egenskaper